Share
Na ulicu odlaze i zubari niškog Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika

Na ulicu odlaze i zubari niškog Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika

Na ulicu odlaze i zubari Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, iako je ministar zdravlja Zlatibor Lončar pre samo nekoliko dana izjavio da ni jedan lekar u Srbiji neće dobiti otkaz. Kako sada stvari stoje, uz stomatologe niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na ledu je I stomatološka služba Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika. Danas su njihovi predstavnici izašli u javnost sa vrlo sličnim problemom. Odnosno, njegovim uzrokom.

-Za tehnološki višak biće proglašeneo dvadeset četvoro zubara, sestara i tehničara Zavoda za zaštitu zdravlja radnika u Nišu. Sastanci sa predstavnicima ministarstva nisu urodili plodom – rečeno je novinarima na današnjoj konferenciji za novinare, pa će, kako se čini, i oni moći da se upišu za otpremnine i odu na tržište rada.

Na ulicu odlaze i zubari Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnikaNa ulicu odlaze i zubari Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika

Za neke, međutim, kako kažu u Zavodu, još postoji zračak nade. Rukovodstvo, naime, očekuje da će im Grad Niš pomoći oko realizacije programa izdavanja u zakup stomatoloških ordinacija u svojim ambulantama. To praktično znači da Zavod želi da zubarima koji sada kod njih rade pomogne tako što će ostati da rade u ambulantama ali kao privatnici. Podsetimo, stomatološka služba Hitne pomoći u krizi je zbog najave da će svih 12-oro njenih radnika dobiti otkaz uz otpremnine jer za njih nema para preko RFZO-a. I oni su pričali da im je grad obećavao pomoć.

 

Izvor: novinarionline.com