Share
Niške odbornike dočekali zvižduci

Niške odbornike dočekali zvižduci

Uoči jutrošnjeg dolaska u Skupštinu grada, odbornike su dočekali zvižduci, povike, transparenti pa i psovke okupljenih Nišlija koje i dalje traže smenu kompletnog rukovodstva Gradske toplane. Predvođeni Udruženjem predsednika skupština stanara, stajali su ispred zgrade niškog parlamenta od početka zasedanja, koje je kasnilo jer je u to vreme jutros vanredno sazvan sastanak šefova odborničkih grupa.

Protest

Skup je trajao do prekidanja sednice skupštine, nešto posle 10 časova. Nezadovoljni korisnici daljinskog grejanja su se ponovo okupili kako bi nadležne podsetili da ne odustaju od zahteva za smenu menadžmenta toplane, a imaju zahteve i po pitanju načina rada JKP Parking servis.

-Nismo odustali od ovog zahteva, niti ćemo. Očekivali smo da danas raspravljaju o našem zahtevu u okviru neke od zadnjih tačaka – rekao je za Novinarionline Saša Kostić, predsednik Udruženja, koji je predvodio skup.

Napominje da će, ukoliko se u dogledno vreme vlast i dalje bude oglušivala o zahtev za smenu, intenzivirati protestna okupljanja i okupiti znatno više ljudi.

100_9749

Komentarišući ove zahteve, gradonačelnik Niša Zoran Perišić je ponovio:

-Biće preispitan rad rukovodstva Gradske toplane, kao i svih drugih javnih preduzeća pa će se Skupština grada najverovatnije izjašnjavati I zauzeti stav po ovom pitanju. Perišić je istakao da ,,ne može grupa građana ucenjivati jedan grad”, odnosno, da traži ono o čemu treba da odlučuju nadležna gradska tela, a ,,posebno ako su u pitanju politički zahtevi, što njihovi jesu”.

 

Foto: M.B.

Izvor: novinarionline.com