Share
Oprez! Facebook će sada raditi nešto što možda i ne želite

Oprez! Facebook će sada raditi nešto što možda i ne želite

Facebook je u zadnjih nekoliko godina uradio dosta kako bi poboljšao Messenger. Nedavno je servis dobio i digitalnog asistenta pod imenom Em (M). Sada kompanija dodaje i novu opciju za deljenje fotografija.

fb_photo_magicPhoto Magic je ime nove opcije koja skenira folder sa fotografijama uslikane kamerom telefona, prepoznaje ljude uz pomoć tehnologije za detektovanje lica i obaveštava vas kada pronađe fotografije vaših Facebook prijatelja.

Nakon toga vas pita da li želite da sa njima podelite fotografije.
Messenger treba dobiti vašu dozvolu kako bi aplikacija imala pristup fotografijama pre nego što počnete sa korišćenjem nove opcije, prenosi Phone Dog.

Za korisnike Androida, ta će se ‘čarolija’ događati svaki put kada snimite novu fotografiju, tako da će cela grupa vaših prijatelja moći da dobije sliku čim je napravite. Za korisnike iPhonea, skeniranje kamere će se događati ‘periodično’ (Facebook još nije precizirao što to tačno znači).

skeniranje lica 03

Ako vam i dalje zvuči jezivo da vam Faceboook pregledava sve fotke, i to čim ih snimite, ostaju vam samo dve opcije: možete isključiti send-to-your-friend obaveštenja, ili možete isključiti facebookovu mogućnost prepoznavanja lica.

 

Media Press