Share
Oliver Veljković “Na četu” – novi roman NKC-a u okviru biblioteke Tragači

Oliver Veljković “Na četu” – novi roman NKC-a u okviru biblioteke Tragači

U okviru biblioteke “Tragači” u izdanju NKC-a, u četvrtak, 27. novembra na Sajmu knjiga i grafike, biće promovisan roman Olivera Veljkovića “Na četu“. Pisac će tog popodneva na štandu NKC-a u hali „Čair“ potpisivati knjigu i družiti se sa posetiocima.

Oliver Veljkovic - Na cetu

Oliver Veljković rođen je 1972. godine u Nišu, piše prozu, filmsku kritiku i analizu. Do sada je objavljivao priče i drame u časopisima, a “Na čatu” je njegov prvi objavljeni roman.

Roman Olivera Veljkovića “Na četu” jednostavna je priča, ispričana u formi dnevnika bez šifara, priča koja ne traži tumačenja. Veljković u potpunosti posvećuje pažnju junakinji romana Veri, bez patetike i sentimentalnosti, a u tonu dirljive posvete sina majci. Priča je na mahove neverovatna, često urnebesno duhovita.

“Naizgled, roman posvećen svakodnevici odrastanja i sazrevanja, ubrzo postaje priča o grubosti u najranijem detinjstvu. Tako sazrela, junakinja postaje samokritična, tolerantna, ranjiva i osetljiva žena, koja je od svojih životnih neuspeha odlučila da sačini urnebesne epizode i zasmeje. “o romanu kaže Zoran Ćirić, urednik NKC-a i edicije “Tragači”.

 

Izvor: prolog.rs / niskevesti.rs