Share
Violinista Nemanja Radulović nastupa 14. decembra u Nišu

Violinista Nemanja Radulović nastupa 14. decembra u Nišu

Tradicionalni novogodišnji humanitarni koncert u okviru Ideinog koncepta „Niš u srcu“ biće u ritmu Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Dvoržaka a u izvođenju svetski poznatog Nišlije Nemanje Radulovića.

NEMANJA RADULOVICNemanja Radulović, violinista

Posle skoro dve godine, Nemanja ponovo svira u svom gradu. Kako je u četvrtak uveče objavio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, dva dana nakon što će održati koncert u Zagrebu, 14. decembra dolazi u Niš. Kako nam je organizator koncerta pojasnio, virtuoz na violini dolazi sa velikim brojem muzičara, sviraće u velikoj sali Doma Vojske, a prihod od ulaznica biće doniran u humanitarne svrhe. Karte se već od naredne nedelje mogu kupiti u klubu „Sunset“ i kafićima „Gnezdo“ i „Truba“.

Nemanja Radulović 14. Decembra u NišuObjava koncerta u Nišu na zvaničnoj facebook stranici

Da podsetimo, Nemanja Radulović je 2013. godine proglašen počasnim doktorom na Fakultetu umetnosti u Nišu, i pored mnogobrojnih svetskih odličja i priznanja, nedavno je u Berlinu dobio prestižnu “Echo Klassik nagradu” koja se godišnje dodeljuje najboljim muzičarima iz oblasti klasične muzike. Nemanja je proglašen za najboljeg mladog violinistu zahvaljujući albumu “Journey East”.

Video:

 

Izvor: novinarionline.com