Share
Vlasnici pasa oprez: Neko prosipa mišomor na ulicama Niša!

Vlasnici pasa oprez: Neko prosipa mišomor na ulicama Niša!

Na trotoaru Ulici Đuke Dinić u Nišu za sada nepoznato lice prosipalo je ceo paket mišomora, otrova za glodare. Ova ulica je izuzetno prometna, a pretpostavlja se da neko želi da otruje pse lutalice koje se u ovoj ulici često vide. Ovo je jedna od najprometnijih ulica u gradu gde mnogi vlasnici pasa na putu do Tvrđave, šetaju svoje ljubimce pa se njima preporučuje veći oprez.

misomor

Stojanović (Zoo planet): Nije prvi put da neko prosipa mišomor na ulici. Otrov kreozan opasniji za pse – iako ga nema u prodaji, neko i njega baca u niškim parkovima

Dušan Stojanović, predsednik Udruženja „Zoo planet“ komentariše da se to ne događa prvi put u Nišu i da u gradskim parkovima ima osoba koje bacaju čak i smrtonosniji otrov – kreozan.

– Mišomor je roze boje i vidljiv je pa oni koji imaju kućne ljubimce moraju biti oprezniji. Mišomor velikim psima izaziva dehridataciju organizma, povraćanje, ali psima sa slabijim imunitetom može da izazove smrt. Najčešći otrov koje neke osobe umeju da bace u parkovima je kreozan. On je oker – žute boje, plastelinaste mase gde kod psa odmah nastupa smrt, ukoliko konzumira prstohvat. On se nekada koristio za đubrenje povrtnjaka, da ubija štetočine, više se ne koristi, ali ga ljudi odnekud pronalaze. I sada umeju „neki“ da ga bace u parkovima. Mi smo jednom intervenisali i u roku od desetak minuta nismo uspeli da stignemo i spasimo psa. Neverovatno je to smrtonosan otrov. U tim slučajevima, kada se na javnoj površini vidi nepoznata supstanca, trebalo bi prijaviti Komunalnoj policiji koja će pozvati nadležnu službu da to ukloni – komentariše Stojanović.

 

Autor: M.S.

Izvor: gradjanin.rs