Share
Aerodrom “Konstantin Veliki” preuzima deo letova sa aerodroma “Nikola Tesla”

Aerodrom “Konstantin Veliki” preuzima deo letova sa aerodroma “Nikola Tesla”

Zbog održavanja 22. Ministarskog saveta OEBS-a narednih dana u Beogradu, aerodrom “Nikola Tesla” biće, od večeras pa do subote, zatvoren za generalnu avijaciju, kargo, ne redovne letove, a takođe biće zatvoren i za eventualne alternativne letove, te će niški aerodrom narednih dana biti aktivniji nego uobičajeno.

aerodrom Nis

Aerodrom Beograd biće zatvoren za ove letove od večeras u 23 sata do subote, 5.12. u 23 sata.

Sa beogradskog aerodroma biće obavljan samo redovan saobraćaj i letovi sa diplomatskim predstavnicima koji dolaze na Samit, objavljeno je na sajtu FAA (Federal Aviation Administration).

Deo kargo saobraćaja od juče je krenuo sa letovima sa aerodroma Niš. Do sada su realizovana dva kargo leta na liniji Niš – Valensija. Večeras je sleteo i jedan privatni avion iz Beograda kompanije Air Pink.

Podsetimo da je aerodrom Niš prošle godine takođe zbog Samita u Beogradu preuzeo deo saobraćaja generalne avijacije sa aerodroma Beograd. Tada je opsluženo više od 20 aviona generalne i kargo avijacije prihvaćeno u niškoj vazdušnoj luci. Najviše je bilo biznis letova domaćih privatnih aviokompanija Prince Aviation i Air Pink-a. Letovi su obavljani do Moskve, Pariza, Bakua, Podgorice, Strazbura i drugih destinacija.

 

Izvor: flyfromnis.blogspot.rs