Share
Mesečni horoskop za decembar

Mesečni horoskop za decembar

Znak Strelac vlada od kraja novembra do kraja decembra doprinoseći svojim entuzijazmom, optimizmom i poletom ushićenju koji donosi iščekivanje praznika. Vera i nada da će sledeća godina biti bolja od predhodne se uvlači u sve nas.

STRELAC

Venera ulaskom u Škorpina će nas zavoditi da se približimo partneru na što dubljem nivou, Merkur iz Jarca opet pomalo spuštati iz ove opojne euforije ukazivajući na obaveze ali i na sve one koji nemaju, ne mogu i trenutno nisu u situaciji da se smeju zato što je sad vreme za veselje. A Mars sa nezgodnim aspektima Urana i Plutona će nas sve pomalo naučiti da budemo svesniji svojih nagona, potreba i posledica guranja istih pred svet.

*U daljem tekstu je opšta analiza koja se odnosi na vaš znak ali i podznak (dakle ako ste Jarac-Lav- analize oba znaka važe za vas). Horoskop za N1 piše astrolog Jovana Veljković Banfić.

 

OVAN

Ovan

 

Ovnovi iako ste vi uvek raspoloženi za nove borbe i izazove ovoga meseca bojno polje mogu biti bliski odnosi. Na partnere ćete gledati kao na nekoga ko vam se suprostavlja, ko vam ugrožava slobodu delovanja te odnosi postaju veoma dinamični i burni. Kako ste skloni da se energično branite za svoju poziciju budite pažljivi i svesniji svojih postupaka od 6.-13.12. kada će Mars biti u nezgodnim aspektima sa Uranom i Plutonom. Budite svesni da i oni preko puta vas imaju kratak fitilj kao i vi, a ovog meseca fitilj je povezan za bombu koja, ako pukne, težak je povratak na staro. Takođe ulazak Venere u znak Škorpiona 5.12. će pojačati seksualnu želju i strast kao i potrebu da se stopite sa partnerom do krajnjih granica. Neki od vas će osetiti da u odnosu nema strasti, da je iščezla i tu će doći do ekspozije pa kud koji mili moji. Za sve one koji su sami evo prilike da se upozna naročito strastven i energičan partner a vezu će započeti samo oni koji ovakvog partnera traže.

Što se poslovne strane tiče imaćete priliv pojačane radoznalost i želju za istraživanjem, širenjem znanja koje ćete lako moći da implementirate u posao. Merkur ulaskom u znak Jarca 10.12. vaše misli okreće ka karijeri i dugoročnim ciljevima. Nekom od vas sledi mogućnost pronalaska novog posla a nekom eto mnoštvo ideja kako da razgrana i unapredi svoj posao.

 

BIK

Bik

 

Dragi Bikovi Venera vladar vašeg znaka 5.12. ulazi u dubine Škorpionske i donosi potrebu da se preporodite kroz ljubavne odnose. Seksualna želja i strasti su vama generalno veoma bitni a ovoga meseca će vas dodatno motivisati da pronađete novog partnera ili pak da se prepustite uzdrhtalom zanosu trenutne veze. Dodir Neptuna 11.-12.12. donosi naglašenu čežnju za savršenim i idealnim ljubavnim odnosom te će neki od vas slatko obmanjivati sebe i verovati u šta žele da veruju ne videći realnu sliku. A ovi nezemaljski i nerealni dani su savršeni za sve vas koje je umetnost uzela za se, te eto novih kreacija i dela koja će druge dirati tačno u dušu.

Mars će tokom celog decembra krstariti vašim poljem posla i zdravlja, te eto vremena da se pozavršava sve nagomilano i zadato ne bi li se uživalo kasnije u praznicima kako samo vi umete! Ali budite pažljivi u svom karijernom zanosu jer od 6.-13.12. Uran i Pluton mrse konce, potreba da nešto sami odradite može biti osujećena, osećaj nemoći da uradite kako mislite da je najbolje može isprovocirati ono najgore iz vas ili pak iz nadredjenog ako svesno ne zaustavite nagon da bude po vašem. Ovo su dani kad će neko ostati bez posla koji je verovatno već visio o koncu. Takođe, povedite računa o zdravlju, akutne i iznenadne bolesti vas mogu pomeriti iz svakodnevnog kolovoza.

 

BLIZANCI

Blizanci

 

Sam početak decembra donosi vam optmističan polet, nova interesovanja, otvoren um za neobične ideje i nove uvide. Zapisujte sve što vam se vrzma po glavi ovih dana jer ćete svi biti proroci pomalo. Ulaskom Merkura, vladara vašeg znaka u Jarca, 10.12. postajete sistematičniji, skoncentrisaniji, introspektiniji. Odličan period za učenje i ulazak u samu suštinu pitanja koja traže odgovore. Površni razgovori i teme će vam biti beskrajno dosadni i isprazni te eto vas disciplinovane na posao ili pak ono što se mora uraditi čak i u slobodno vreme koji inače volite u radosnoj dokolici provoditi. Čak će vas i Venera gurati u rad čineći ga veselijim i zabavnijim no što jeste, što pojačavajući vašu kreativnost što broj nasmejanih kolega. Veoma inspirativni dani uz veliku dozu disciplinovanosti od 15. do 30.12. donose obilje završenog posla koji će vas isponjavati zadovoljstvom.

Sunce u polju partnerstva pomaže da budete svesniji šte je to što tražite od druge strane, kakva energija vlada među vama. Sve do 22.12. imaćete potrebu da istupite u javnost, da budete viđeni i priznati. Ovaj istup na scenu vam može doneti i nova poznanstava naročito oko 9.-10.12. Nov partner bilo ljubavni bilo poslovni ili prijatelj neobičnog karaktera i načina života kuca na vaša vrata ne bi li vam poručio da je drugačije moguće i da je život pun mogućnosti samo je potrebno ponekad malo rizikovati. A neki od vas će ovih dana upravo kroz rizik i sklopiti partnerstvo.

 

RAK

Rak

 

Rakovima decembar donosi potrebu da reorganizuju svoj život na takav način da svakodnevne aktivnosti i rutinski poslovi budu usklađeni sa vašom prirodom i da vam donose veće zadovoljstvo. Sve do 22.12. ćete razmatrati svoju poslovnu stranu jasno uviđajući šta sve treba da se menja i koji put vodi ka uspehu. Oni koji traže novi posao bi mogli čuti veoma povoljne vesti oko 9.12. Budite fleksibilni i iskoristite ovu priliku iako vam može delovati rizično ili čak nemoguće ostvariva. Sve do 10.12. Merkur vas mentalno usredređuje na posao, da na što praktičniji način sklopite kockice i uradite željeno.

Ulaskom Venere u Škorpiona (5.12.) i Merkura u Jarca (10.12.) bićete raspoloženiji da svoje ideje podelite sa vama bliskim ljudima. Evo i pojačane potrebe da uživate, da upoznate nekog posebnog, da se zaljubite, prepustite čulnim i strastvenim uživanjima. Idealni dani za dobar provod, zabave, obilaženje kulturnih i društvenih dešavanja. Mars sve do kraja decembra bitku bije u polju vašeg doma i porodice, te su tu moguće nesuglasice ili pak neophodnost majstorskih intervencija od 6.-13.12. Dobro je, te za praznke ovaj ratnik ide na drugo polje pa ćete u prazničnim danima moći da uživate u miru sa svojom porodicom.

 

LAV

Lav

 

Lavovima prija Sunce u Strelcu koje je tu sve do 22.12. pa prelazi u Jarca, voli on taj Strelčevski polet, optimizam i entuzijazam pa je naumio što-šta da uradi u ovom mesecu. Decembar donosi prostor da se ispune sve dužnosti ali i vreme da se posvetimo igri, hobiju, aktivnostima koji unose radost u život. Posebno povoljni dani su oko 9.12. kada će neki sresti iznenada novu ljubav, nekome će se vrata nadahnuća i kreativnosti otvoriti a nekima će rizik doneti veliki uspeh. Od 10.12. ćete se lako usredsređivati na posao, sastavljati planove i donositi neke dalekosežne odluke. Razvijanje ideja na praktičan, realan i smislen način donosi uspeh na poslu.

Venera ulaskom u vaše polje doma i porodice donosi potrebu da tu bude centar osmeha, radosti i zabave. Uživanje sa ukućanima, uređivanje doma, pozivanje prijatelja da toplinom ispune dom donosi decembar kao predpraznično raspoloženje. Onima koji su sami, ljubav se može desiti na nekom intimnom mestu, u krugu porodice i prijatelja na kućnoj žurci. Mars ljuti boj bije u vašem trećem polju komunikacije i puteva. On donosi neku vrstu intelektualnog nemira i potrebu da se puno stvari brzo uradi, iako ćete mentalno biti veoma aktivni moguće je da nećete uspeti da završite sve što ste naumili naročito od 6.-12.12. Ovih dana usporite, smanjite brzinu i budite spremni da povučete ručnu jer i oni koji su preko puta vas i saradjuju sa vama mogu biti nervozom obuhvaćeni.

 

DEVICA

Devica

 

Decembar je mesec kada vredne Device svode račune ove radne godine i žele da se prepuste uživanju sa svojim najmilijima. Period kada se pomalo razmišlja o svojim korenima, roditeljima i odakle potičete što vam pomaže da jasnije sagledate u kom pravcu želite da idete dalje. Promena mesta stanovanja ili pak i kupovina stana je moguća za neke oko 9.12. Merkur vladar vašeg znaka 10.12. ulazi u znak Jarca i čini vas sistematičnijim, koncentrisanijim, ozbiljnijim, konstruktivnijim ali i kreativnijim. Pustite mašti na volju, umetnost i zabava će vam pružati mentalni posticaj a uz ovu Jarčevsku dozu discipline eto vas kako stvarate umetnička dela i radjate kakve genijalne ideje.

Venera od 5.12. vam donosi uživanje u druženju, razgovorima, čitanju i učenju. Nova poznanstva na putovanjima, privlačiće vas živahni, komunikativni ali i strastveni ljudi koji sa sobom nose dubinu. Pojačana potreba da komunicirate sa voljenim osobama te ako nisu kraj vas mogi će mnogo vremena provoditi kraj telefona. Mars će sve do kraja decembra da vam pravi smicalice vezane za finansijsku situaciju. Budite veoma pažljivi sa novcem, kome pozajmljujete, kakve kredite uzimate, šta i od koga kupujete. Sve od 6.-12.12 je crveni alarm za finansijsku stranu, nekima su gubici neminovni a neki od vas se mogu sačuvati svesnošću da su ovo nepovoljni dani za bilo kakve transakcije.

 

VAGA

vaga.png

 

Drage Vage, Venera vladar vašeg znaka 5.12. ulazi u znak Škorpiona te eto vas strastvenije, energičnije, požudnije, spremnije da se bacite u ljubavni zagrljaj onome ko moć i snagu ima. Od 11.-12.12. u vaš život može da uplovi osoba naročite senzualnosti, erotskog šarma, opojne zavodljivosti. Držite oči otvorene potreba za obmanom i samoobmanom je pojačana. Počećete intenzivnije da se bavite materijalnom stranom života, tražiti načine da poboljšate finansijisku situaciju koja bi vam mogla biti veoma blagonaklona ovog meseca. Ovo je i pojačana potreba da trošite novac, ugađate sebi, budete ekstarvagantniji nego što je to uobičajeno. Mars će do kraja decembra biti u vašem znaku ćineći vas borbenijim, upornijim, hrabrijim ali i ishitrenijim i agresivnijim. U ovom suočavanju sa svetom budite pažljiviji, od 6.-13.12. mogli bi neočekivano naleteti na veoma nezgodne suparnike, koji će takođe kao i vi želeti da testriraju svoju snagu i krče put ka nezavisnosti. Iako imate snažan nagon da život uzmete u svoje ruke, ovi dani nisu idealni za guranje svojih zamisli da krajnjih granica.

Sunce do 22.12. donosi idealno vreme za razvijanje i proširivanje veština komunikacija, obnovu obrazovanja, učenje, pisanje ali i putovanja. Želećete da što više budete u pokretu, radićete više poslova odjednom, neka vrsta unutrašnjeg nemira će vas terati da skitate i postignete više no što je uobičajeno za vas.

 

ŠKORPION

Škorpija

 

Decembar za vas donosi fokus na resurse i finasije. Ovo su dani (naročito oko 9.12.) povoljni da iskoristite svaku priliku koja vam se ukazuje za poboljšanje finansijske situacije. Period kada produktivno treba da ulažete svoju energiju u one segmente svog života koji vam donose materiju ili pak daje smisao vašem životu. Merkur prelaskom u Jarca 10.12. donosi mentalnu hiperaktivnost ali koja bi trebalo da bude sistematična, kostruktivna i ciljana. Ovo jeste i žedj za novim saznanjima ali i spremnost da se u njih uđe što dublje, smislenije i praktičnije. Dani za sakupljanje informacija, razmenjivanje ideja i razmišljanja.

Konačno planeta ljubavi i radosti ulazi u vaš znak donoseći nove ljubave iskre i uživanja. Ovo je pojačana potreba da se ljubav desi, što će se mnogima i ostvariti i to prvenstveno onima koji teže strastvenim, predanim i obuzimajućim odnosima. Oni koji su u vezi imaće potrebu da zadrže svoju individualnost ali da takođe prodube kvalitet i intimnost, smeste odnos na dublji nivo. Mars iz Vage vas i dalje navodi na duboka razmišljanja i razgore sa samim sobom, analiziranje skrivenih emocija sa kojima ponekad teško izlazite na kraj. Ove je period kada ćete imate potrebu da se oslobodite opsesivnih želja, strahova, nagomilanih tenzija. Od 6.-13.12. mogli bi imate veoma buran emotivan period. Neki od strahova koji su se sakrili u vašu senku će izlaziti na površinu i tražiti razrešenje, stepen svesnosti o istim će odrediti i koliko će vam ovi dani biti problematični. Znajući sa čime se borimo pomaže nam da što manje agresivno i implusivno reagujemo, budite spremni da sami sebi povučete ručnu.

 

STRELAC

strelac.png

 

Dragi Strelčevi srećan rođendan! Ovo je mesec kada vi blistate, osećate da ste vitalniji i ispunjeniji životnom energijom jednom rečju uživate u životu. Vladar vašeg znaka Jupiter će sve do septembra sledeće godine boraviti u Devici bodreći vas kako da budete što bolji u poslu, što korisniji zajednici, podsećajući na važnost brige o vašem telu. U naredne dve godine planeta Saturn će boraviti u vašem znaku te će vas gurati da budete više samodisciplinovani, da preduzmete konstruktivne poduhvate i uložite puno napora za ostvarenje svih dugoročnih ciljeva koje ste sami sebi zacrtali. Oko 9.12. mogi bi osetiti jedan ozbiljan nalet genijalnih ideja, pozitivnosti, pokretačke energije koja bi mogla da da odlične rezultate ako ste iole spremni za malo rizika. Merkur ulaskom u Jarca 10.12. će vas skoncentrisati na praktična pitanja vezana za zarađivanje novca.

Što se ljubavi tiče ulazak Venere u znak Škropiona 5.12. u vama budi želju za tajanstvenim, mističnim i strastvenim partnerom. Imaćete potrebu naročito oko 11.-12.12. da osetite maksimum ljubavi, strasti, ljubav iz romana i poezije. Ako ste u vezi evo intimnih i romantičnih večera u dvoje, kada bi nekako da se povučete od ostalag sveta u uživate sami. Za sve one kji su sami ovo jeste potraga za savršenim, te nemojte poverovati svemu sto novi partner priča potreba za obmanom i samoobnamom vreba na svakom ćosku. Decembar bi mogao biti nezgodan za neka prijateljstva koja su već na klimavim nogama te će i mali a kamoli veći nesporazum doneti kraj odnosa.

 

JARAC

jarac.png

 

Do 22.12. imaćete potrebu za pojačanom samoćom, ne bi li sagledali postignute rezultate ove godine i definisali ciljeve za predstojeće. A od 22.12. kreću vaši rođendani kada ćete se osećati vitalnije, ispunjenije uz lakšu i jasniju slike sebe u budućnosti. Merkur ulaskom u vaš znak 10.12. povećava potrebu za komunikacijom, stvaranjem novih kontakata i poznanstava. Pojačana radoznalost i sijaset kreativnih ideja vijoriće vašim umom kako na što praktičniji način da rešite zadato i željeno. Venera od 5.12. donosi potrebu za više druženja sa prijateljima, poznanicima a ponajviše istomišljenicima sa kojima biste mogli da se borite za ostavrenje nekih plemenitih ciljeva. Nova ljubavna poznanstva su moguća upravo kroz grupne aktivnosti ili prijateljska okupljanja.

Mars će do kraja decembra biti svoj boj u polju vaše karijere i terati vas da preuzmete pravu akciju ne bi li dostigli zacrtane ciljeve. Imaćete potrebu da budete potpuno angažovani u vašem radu a mogli bi biti veoma isfrustrirani dosadnim, nevažnim i sitnim poslovma koje vam nameću. Vrhunac frustracije biste mogli doživeti od 6.-13.12. kad vam neće ići sve po planu, što zbog vas samih što zbog onih sa kojima sarađujete ili primate naređenja. Budite svesni svojih postupaka naročio ovih dana jer posledice mogu biti veoma nezgodne po vas, neki bi mogli ostati i bez posla.

 

VODOLIJA

vodolija.png

 

Decembar je mesec koji prija Vodolijama, tada se nekako prirodno osećate, te svoju energiju i pažnju usmeravate na rad u društvenim grupama sa kojima delite svoje ideale, nade i poglede na svet u budućnosti. Podrška grupe jača vašu ličnost tako što bodri i uvažava vaša uverenja. Posebno povoljni dani za vas su oko 9.12. kada biste mogli naići na podršku države, istitucije ili pak osobe u čiji integritet i znanje verujete celim bićem. Za neke Vodolije ovo mogu biti dani susreta sa budućim parnerom. Venera ulaskom u znak Škorpiona 5.12. najavljuje za vas nove ljubavi koje bi se mogle započeti sa partnerom sa kojim radite ili koji je već veoma uspešan u svom poslu. Posao će vam ići od ruke, sa lakoćom i radošću ćete odlaziti na radno mesto i tamo obavljati zadato, puni kreativnog i stvaralačkog naboja.

Mars će vam i tokom decembra pomagati da proširite svoje vidike i horizonte, unoseći puno kretanja nekome i putovanje. Osećaj intenzivnog unutrašnjeg nemira će neke od vas prebacivati sa jedne stvari na drugu ne bi li došli do podsticajnih i svrsishodnih aktivnosti. Želećete da radite stvari koju su vam izazov, kako fizički tako i mentalno ali budite pažljivi od 6.-13.12. nepromišljene reakcije, ishitreni pokreti i odluke mogu po neke od vas biti veoma nezgodne. Opasna planinarenja, skakanje sa padobranom i ostale vratolomije izbegavajte ovih dana. Merkur od 10.12. traži od vas da se pomalo osamite, usmerite na sebe i smišljanje novih korisnih planova za sledeću godinu.

 

RIBE

ribe.png

 

Decembar za vas donosi nove poslovne mogućnosti i uspehe. Vaša stremljenja i ciljevi sada postaju jasniji i preciznije definisani a vi ispunjeni pravom odlučnošću. Naročiti oko 9.12. će neki od vas biti unapređeni možda i neočekivano, a neki od vas će skupiti hrabrost i upustiti se u samostalni posao. Ulaskom Merkura u znak Jarca 10.12. počinjete pojačano da razmišljate o tome kuda stvarno želite ići, stvaranjem nove vizije o tome kakvu budućnost sebi želite. Ovo je i intelektualno podsticajna potreba za prijateljima koji dele vaše ideje i poglede na svet, kao i potreba da radite u grupi i na taj način činite kakva dobra dela.

Venera ulaskom u Škorpiona 5.12. donosi nestrpljivu potrebu za novim ljubavnim poznanstvima, za partnerima naročite strastvenosti ali i velom mistike koji će moći intelektualno da vas stimuliše. Sa Marsom u Vagi koji će tu boraviti sve do kraja decembra imaćete potrebu da svemu prilazite veoma strastveno, radeći veoma intenzivno i naporno ne bi li postigli željeno. Seksualne želje će biti intenzivirane pa bi mogli da se upustite u kompulsivnu aferu koja će dovesti do oslobađanja nagomilane strasti. Međutim, budite pažljivi 6.-13.12. obilje vaše strastvenosti i energičnog naboja možda drugoj strani neće prijati i budite spremni da ovih dana usporite ritam i nagon za delovanje.

 

Horoskop za N1 piše astrolog Jovana Veljković Banfić.

 

Izvor: n1info.com