Share
Oni koji su glasni tokom seksa više uživaju

Oni koji su glasni tokom seksa više uživaju

Nesputano stenjanje i uzdasi su poželjan začin u spavaćoj sobi, a parovi koji su glasniji zadovoljniji su svojim seksualnim životom, otkriva istraživanje.

glasan-sex-1

Glasno izražavanje zadovoljstva u krevetu direktno je povezano sa intenzivnijim orgazmom, pokazalo je istraživanje britanskog Univerziteta Lids.

Istraživači su analizirali zadovoljstvo seksom upoređujući ga sa količinom i glasnoćom zvukova koje proizvode u spavaćoj sobi.

Jedna od teorija koja objašnjava ovu tezu je da glasni uzdasi i stenjanje služe kao povratna informacija partneru da su odlični u tome što rade.

Žene posebno pozitivno reaguju na partnerovo glasno izražavanje uživanja, ali one su te koje su uverljivo glasnije u krevetu, objavili su naučnici.

Gotovo 94 odsto žena priznaje da su u seksu definitivno glasnije od partnera, a tek trećina njih rekla je da u krevetu nisu posebno glasne.

– Žene glasnim izražavanjem zadovoljstva podižu samopouzdanje muškarca, a što se slobodnije osećaju to su glasnije i više uživaju u seksu – komentarisala je istraživanje poznata seks terapeut Trejsi Koks.

Izvor: 24sata.rs