Share
Ublažite glavobolju bez lekova

Ublažite glavobolju bez lekova

Mnogi pripadnici jačeg pola će na prvi bol u glavi zgrabiti lek i čekati da hemija učini svoje. Ali, ako vam nije pri ruci tableta ili ne želite da pijete lekove, postoje prirodni načini da olakšate bol.

glavobolja 01

Potrudite se da u kući uvek imate nešto od sledećih stvari: đumbir, led, esencijalna ulja.

Čaj od đumbira ćete napraviti tako što ćete dodati 3,4 kriške korena ove biljke u pola litra vode. Sačekajte da proključa, skinite sa ringle i ostavite da odstoji pola sata. Đumbir sprečava formiranje prostaglandina, koji su odgovorni za upalu.

caj_djumbir

Druga varijanta je da na čelo stavite led, jer sužava krvne sudove koji pritiskaju nervne završetke i uzrokuju bol. Da se ne biste ukvasili, prethodno umotajte led u peškir. Ako ste ostali bez leda, iskoristite smrznuto povrće iz zamrzivača.

led 01

Ulje ruzmarina može biti prva pomoć protiv glavobolje, jer deluje kao ibuprofen. Utrljajte nekoliko kapi na čelo i slepoočnice, nežno masirajte i sedite desetak minuta u tišini. Probajte i da potopite noge u vruću vodu, što će smanjiti pritisak u krvnim sudovima u glavi. Još bolji efekat dobićete ako u vodu stavite malo ulja lavande i duboko dišete za vreme tretmana.

ruzmarin-ulje

 

Izvor: novosti