Share
Obeležen jubilej 70 godina primarne zdravstvene zaštite u Nišu

Obeležen jubilej 70 godina primarne zdravstvene zaštite u Nišu

U Domu zdravlja Niš danas je svečano obeležen jubilej – 70 godina od osnivanja primarne zdravstvene zaštite u Nišu.
Organizator ovog skupa je Dom zdravlja Niš a pokrovitelji Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Grad Niš.

dz 70 03

Danas je primarna zdravstvena zaštita u Nišu organizovana kroz rad Doma zdravlja Niš, Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu i Apoteke Niš.

dz 70 01

Primarna zdravstvena zaštita je izuzetno značajan deo zdravstvenog sistema, od čije razvijenosti, efikasnosti i kvaliteta rada zavisi rad ostalih delova
zdravstvenog sistema. Kroz primarnu zdravstvenu zaštitu realizuje se, najčešće, prvi kontakt sa profesionalnom zdravstvenom zaštitom. U većini slučajeva korisnici na ovom nivou uspevaju da zadovolje svoje zdravstvene potrebe, a ukoliko to nije slučaj upućuju se na druge, specijalizovane nivoe zdravstvene zaštite.

dz 70 02

Ovom skupu prisustvovao je državni sekretar Ministarsva zdravlja Republike Srbije Prof. Dr Berislav Vekić, predstavnici Grada Niša, predstavnici ustanova primarne zdravstvene zaštite u Nišu i ostalih zdravstvenih ustanova u Nišu, predstavnici Gradskih opština i lokalne samouprave, predstavnici niškog Univerziteta i drugih eminentnih ustanova iz Niša i okoline, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i predstavnici medija.

dom zdravlja Nis

 

Autor: Media Press