Share
Ovo sigurno niste znali: Nišlija Aleksandar Cvetkov je bolji od Novaka Đokovića!

Ovo sigurno niste znali: Nišlija Aleksandar Cvetkov je bolji od Novaka Đokovića!

Gotovo da ne postoji čovek u Srbiji koji ne zna za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Nole, koji danas važi za nerešivu enigmu i prototip savremenog tenisera, na samom početku svoje karijere vojevao je bitke po terenima u našoj zemlji, a jedan od retkih koji se mogu danas hvaliti kako su uspeli da pobede svetski broj 1 je i Nišlija Aleksandar Cvetkov.

Aleksandar Cvetkov 03Aleksandar Cvetkov

U top 100 na ATP listi samo dvojica tenisera mogu da istaknu pozitivan skor protiv Đokovića, to su Ivo Karlović i Filip Krajinović. Malo je poznato da se i Niš može pohvaliti podatkom da „vodi“ protiv neprikosnovenog Đokovića.

Novak Djokovic MP 01Novak Djoković

Aleksandar Cvetkov, prvak Jugoslavije u konkurenciji pionira do 14 godina 1999. godine, u finalu pobedio Novaka Đokovića sa 2:0 (7:5, 6:2). Nišlija, inače član TK Radnički, iza sebe nema velike rezultate na ATP listi, gde mu je najbolji plasman bio 714 mesto u sezoni 2009, od turnira je zaradio 6,788 dolara.

Aleksandar Cvetkov 02

S obzirom da tridesetogodišnji Cvetkov danas radi kao teniski trener sa mlađim kategorijama u Nemačkoj, Đoković neće imati prilike za revanš, tako da će u istoriji srpskog tenisa ostati upisano da je Nišlija jedan od retkih koji vodi u pobedama protiv najboljeg tenisera današnjice.

TENISKA LOPTICA

 

Autor: Aleksandar Ilić

Media Press