Share

Primopredaja stomatološke službe u Nišu obavljena uz prisustvo policije

Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Slavoljub Živadinović, u prisustvu direktorke RFZO Filijale za Nišavski okrug Svetlane Milijić, potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji . Ugovorom je regulisano pružanje hitne stomatološke zdravstvene zaštite u Nišu. Sa takozvane primopredaje dužnosti izbačeni su predstavnici sindikata, a da oni ponovo ne uđu u prostorije brinula se policija.

Hitna pomoc Nis STOMATOLOGIJA

Hitnu stomatološku zdravstvenu zaštitu u toku noći (20.00 – 07.00 sati), nedeljom i praznikom od 01. januara 2016. godine pružaće stomatolozi i stomatološke sestre Doma zdravlja Niš u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u kojima je i do sada pružana ova usluga.

Na ovaj način obezbeđena je kvalitetna i kontinuirana stomatološka zdravstvena zaštita građanima Niša 24 časa dnevno svih 365 dana u godini, rekao je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Primopredaju dužnosti emotivno su doživeli zaposleni u toj službi, rekao je Zoran Golubović, predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i soc.zaštiti, niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Ja sam pokušao da prisustvujem sastanku i da zamolim direktora Doma zdravlja da zaposli jednu doktorku čiji suprug ne radi nigde jer je proglašen tehnološkim viškom i jednu sestru čija je ekonomska situacija takođe teška. Ukoliko se to ne desi dobićemo još dve porodice koje će biti socijalni slučajevi, istakao je Golubović za Niške Vesti.

“Moje prisustvo je bilo nepoželjno pa me je direkor Hitne zamolio da izađem napolje. Na moje pitanje zbog čega da izađem kada sam ja predstavnik zaposlenih, a ovo što se dešava se tiče upravo radnika, nisam dobio odgovor, već su nakon što sam odbio da izađem iz prostorije pozvali policiju”, objašnjava Golubović.

Predstavnik sindikata kaže da nije želeo da stvara neprijatnu situaciju i napustio je prostorije. Ispred Hitne pomoći kaže sreo je žandarmeriju.

Golubović dodaje da ga je pozvala sekretarica da da izjavu pripadnicima policije bez ikakvog osnova, jer nikakvog ni verbalnog sukoba nije bilo.

Primopredaja je obavljena a da sindikat nije uključen i uz pretnju policijom, ističe Golubović za Niške Vesti i dodaje da je ovo veoma loša reklama za Zavod za Hitnu medicinsku pomoć.

Golubović je pohvalio direktora Doma zdravlja i očekuje da će naći mogućnost ako ne može celu službu, makar da udomi dva radnika Hitne pomoći koji su zaista u teškoj situaciji. Nakon što je stomatološka služba prešla u nadležnost Doma zdravlja ostalo je nezbrinuto osmoro radnika, rekao je Golubović.

 

Izvor: niskevesti.rs