Share
Dimnjak izazvao požar u Velikotrnavskoj ulici u Nišu (VIDEO)

Dimnjak izazvao požar u Velikotrnavskoj ulici u Nišu (VIDEO)

Sinoć oko 22 časa zapalio se dimnjak na zgradi u Velikotrnavskoj ulici broj 9 u Nišu.

100_0672

Stanari stanova na višim spratovima su primetili dim koji je izlazio iz njihovih dimnjaka i pozvali vatrogasce koji su brzom intervencijom sprečili teže posledice.

Prema rečima stanara dimnjak koji je izazvao požar nadležne službe nisu čistile godinama, iako oni uredno izmiruju svoje obaveze prema Objedinjenoj naplati.

Vatrogasna brigada je večeras intervenisala u dva navrata na istoj lokaciji. Prvi put u podrumskim prostorijama ove stambene zgrade gde je došlo do pregrevanja dimnjaka, a već nakon 15-20 minuta usledila je i druga intervencija zbog požara u potkrovlju zgrade. – tvrde stanari.

100_0681

Iz Odeljenja za vanredne situacije upozoravaju da se u vreme grejne sezone obrati pažnja na održavanje i čišćenje dimnjaka i ispravnost elektroinstalacije.

– Najčešći uzroci požara u toku grejne sezone su neispravni i neodržavani dimnjaci, nepropisno korišćenje grejnih tela i preopterećenost električnih instalacija. – tvrde iz Vatrogasne brigade u Nišu.

100_0685

Policija i vatrogasci još uvek utvrđuju tačan uzrok požara, a svi stanari, među kojima je bilo i male dece, bezbedno su evakuisani iz stanova.

100_0670

Stambena zgrada u Velikotrnavskoj ulici ima više od trideset stanova u kojima žive višečlane porodice i pukom srećom sinoć niko nije stradao.

100_0690

Video:

 

Autor: M.B.

Media Press