Share

Komšije, izvinite, MNOGO SMO JAČI!

Fantastičan početak Evropskog prvenstva u Beogradu za reprezentaciju Srbije! Aktuelnom olimpijskom prvaku Savićevi momci nisu dali ”ni gram nade”!

prlainovic

Reprezentacija Srbije je na impresivan način krenula u odbranu titule šampiona Evrope.

Pred oko 11.000 gledalaca u ”Kombank Areni”, srpski ”Delfini” su bili dominantni večeras, u prvom kolu Grupe B, protiv selekcije Hrvatske i na kraju slavili rezultatom 13-6!

Hrvati su uspeli da na startu meča povedu sa 1-0 golom Šetke, a sve ostalo bilo je u znaku naših vaterpolista. Andrija Prlainović je nedugo zatim izjednačio, a prvo vođstvo Srbiji doneo je Sava Ranđelović.

Do kraja prve četvrtine, naš tim je golom sjajnog Dušana Mandića stekao dva goola prednosti (3-1), da bi isti igrač još jednim pogotkom doneo Srbiji velikih 4-1.

Do kraja ovog dela igre, Srbija je povela sa 7-3, a prava kanonada usledila je u trećem kvartalu, koji su naši dobili sa 5-1, za ukupni rezultat 12-4!

Do kraja, navijačima je ostalo da uživaju u demonstraciji moći Savićevih izabranika, koji su u laganom ritmu priveli posao kraju.

Ranije danas, Francuska je u ovoj grupi savladala Maltu sa 17-7, a Maltežani će u utorak biti naredni rival našem nacionalnom timu.

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 3, Gocić 1, Randjelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 3, S. Mitrović 2, B. Mitrović.

Hrvatska: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar 1, Joković, Bukić, Vukićević, Bušlje 1, Sukno, Pavlović 1, Šetka 2, Macan, Bijač.