Share

ŠAMPIONSKI TRENING Vaterpolisti Srbije potopili Maltu

Vaterpolo reprezentacija Srbije deklasirala je Maltu sa 20:2 u drugom kolu na Evropskom prvenstvu, pa ima maksimalan učinak pred završni duel u grupi sa Francuskom (četvrtak, 20.15).

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo reprezentacija SrbijeFoto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Ekipa Dejana Savića idealno je otvorila prvenstvo, u prvom kolu je uz veliku podršku publike bila ubedljiva protiv Hrvatske sa 13:6, dok su Maltežani deklasirani protiv Francuske sa 17:7, a još gore su prošli u duelu sa favoritom turnira.

Razlika u kvalitetu je takva da ni sam start ne liči ni na lakši trening. Prvo je Nikiću lagano serviran zicer, zatim je i Filip Filipović lepo zatresao mrežu sa malo veće distance, samo je jedan dobar pokušaj Gocića Borg zaustavio.

U laganom ritmu i za ovacije publike došlo se do 5:0, gosti su uspeli samo da pogode spoljni deo mreže, nakon novih pogodaka Prlainovića, Ćuka i dvostrukog strelca Nikića, u šutu su se neuspešno oprobali Ranđelović, Mandić i Milan Aleksić.

Sve što je bilo vredno pomena u igri inferiornog rivala bile su retke intervencije golmana Borga, a posle malo opuštenijeg starta druge deonice, Prlainović je zatresao mrežu za 7:0. Prvenac je Malta dočekala pri petercu Kamilerija, a kanonadu su nastavili Gocić, Filipović i Aleksić do 10:1, a za kraj poluvremena Živko Gocić iskoristio je igrača više.

Treća četvrtina počela je sa dva vezana gola Dušana Mandića, odlično su se koristile kontre preko Pijetlovića i Nikića, ali se na tome i završilo – bilo je i atraktivnih pokušaja kako bi publika dodatno uživala. Pred kraj su potpuno usporili tempo “delfini”, bez prevelike želje da dodatno demorališu Maltu, samo su mrežu tresli Pijetlović, Prlainović, Mandić i Nikić.

Srbija – Malta 20:2 (6:0, 5:1, 4:1, 5:0)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 3, Gocić 2, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Nikić 5, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 3, S. Mitrović, B. Mitrović

Malta: Borg, Lancon, Gabareta, Bugeli, Meli, Zamit, S. Kamileri 2, Dž, Kamileri, Braunrig, Kazun, Plampton, Zamit, Griksti

Grupa B:

Srbija 2-0-0 33:8 6

Hrvatska 1-0-1 26:18 3

Francuska 1-0-1 22:27 3

Malta 0-0-2 9:37 0

 

Izvor: sport.blic.rs