Share
Ljubav, posao i zdravlje u 2016. godini: godišnja astro prognoza

Ljubav, posao i zdravlje u 2016. godini: godišnja astro prognoza

Zašto će Vodoliije nestrpljivo čekati jul i avgust? Možda zbog ljubavi?

astrologija-01

Ovan

Ljubav: Tranzit Urana kroz znak Ovna bi generalno prijao pripadnicima ovog znaka (brza planeta u brzom znaku), međutim retrogradnost tj.prividno kretanje unazad, je sputavala Ovnove na svim poljima tokom 2015. godine, pa tako im i na ljubavnom planu nisu cvetale ruže. Na sreću,Uran kreće direktno u decembru 2015. No, ovde postoji jos jedan problem. Mars, vladar znaka Ovna, se nalazi u Škorpiji, i tu će boraviti od januara do marta, onda od juna sve avgusta. Konkretno,to Ovnovima donosi nerazumevanje i neprihvatanje od strane partnera i okoline, preteranu pasivnost i razdražljivost partnera u prvoj polovini godine, a ni sami Ovnovi se neće osećati bolje, pa će sve to rezultirati sporadičnim svađama i trzavicama koje mogu prerasti u ozbiljnije sukobe. Ne reagujte ishitreno, pogledajte sve iz drugog ugla, ipak se kaže “strpljen-spasen”. Tako je i ovde, druga polovina godine je puno bolje aspektovana za ljubav. Slobodnim Ovnovima se otvara mogućnost povrtaka u neku staru vezu sve do pocetka marta, međutim to nije preporučljivo, jer takve veze neće opstati, a jesen će doneti puno novih prilika za ljubav i uživanje. Od polovine septembra do kraja oktobra, pojaviće se osoba koja dolazi s puta ili na bilo koji način ima veze sa inostranstvom. To može značiti da radi u inostranstvu ili u nekoj stranoj firmi,da kontaktira sa strancima ili je jednostvano druge vere ili druge nacionalnosti.

Posao: Poslovna godina će generalno gledano biti povoljna, međutim, ne preporučuje se bilo kakav poslovni partnerski odnos.Već sam pomenuo neshvaćenost od strane okoline, inkonjunkcija Marsa i Urana će doneti sukobe, prekide partnerstava,ortakluka, ali i višegodišnjih prijateljstava. Sa prijateljima i rođacima ne ulazite u poslovne transakcije, izvućićete “deblji kraj”. Oni bi vas, takođe, mogli umešati u rešavanje nekih svojih finansijskih problema, što bi za vas bio samo dodatni izvor stresa. Ne ulazite u dugove i kredite ne posuđujte novac drugima, teško će to biti vraćeno. Prva četvrtina godine je aktivnija, pa ju iskoristite za veće poslovne poteze, a ostatak provedite u odmoru, opuštanju, uživanju. Kraj maja i jun su odlični za odlazak na godišnji odmor i generalno putovanja.

Zdravlje: Ovnovi su fizički aktivni i dobrog zdravlja, no u ovoj godini prekomeran stres može dovesti do raznih problema kao što su oscilacije u krvnom pritisku, povećan šećer u krvi, probavne smetnje koju mogu dovesti do pojave čira, itd. Stres će dovesti i do pada imuniteta, pa su moguće prehlade i infekcije grla i disajnih puteva u zimskim danima i početkom jeseni. Najbolji način za otpuštanje nakupljene loše energije je svakako bavljenje sportom, ali se sredinom aprila i krajem juna čuvajte povreda ekstremiteta i zglobova.

Bik

Ljubav: Bikovi će čitavu godinu muku mučiti s poljem ljubavi. Mars u polju partnerstva donosi posebne poteškoće, veliku strast, ljubomoru, odlaske i ponovne susrete. Puno buke ni oko čega. Nepoverenje među partnerima, preispitivanje veza, pasivno-agresivna podbadanja… I sve tako do kraja jula, kada se može očekivati ulazak u mirnije vode. Znači, ako je veza dobra treba da se ozakoni, ako ne valja treba da se ta priča završi. Slobodni Bikovi će stalno da susreću ljude iz prošlosti, ovo nije njihova godina za upoznavanje sudbinskog partnera.

Posao: Bikovi su sebi zacrtali ostvarenje mnogih planova i želja u ovoj godini. Njihova ozbiljnija realizacija počinje krajem februara i nastavlja se tokom godine. Sve promene su od proleća dobrodošle, mnogi Bikovi bi mogli mijenjati posao. Jako su bitni kontakti sa inostranstvom, u tom pravcu Bikovi treba da gledaju.

Zdravlje: Čuvajte grlo, pazite na prehlade. Loše se hranite, moglo bi vam se odraziti na kožu. I kičma trpi puno toga. Ne dozvolite da stres toliko utiče na vas, sve će doći na svoje mesto.

Blizanci

Ljubav: Slobodni Blizanci će do polovine godine uglavnom sretati fizički i intelektualno privlačne osobe za koje će se kasnije ispostaviti da poseduju veći broj osobina koje jednostavno neće odgovarati veselom blizanačkom karakteru. Od sredine avgusta moguća je realizacija veze sa osobom koju upoznajete na kraćem putu ili preko zajedničkog prijatelja. Mnoge prijateljske veze bi mogle prerasti u emotivne, ali prvo treba dobro razmisliti koliko je to mudar potez. Blizanci u dužim vezama će u prva tri meseca osećati prezasićenost u vezi, težiće slobodi i traženju nečeg novog, ali ako je veza stvarno kvalitetna, starim emocijama se vraćate već sredinom jeseni.

Posao: Iako će sva dešavanja tokom godine biti u stilu “korak napred, dva nazad”, moraćete priznati na kraju 2015. da je poslovna situacija bila puno bolja nego u 2013. ili 2014. godini. Jasno je da vam je dosadio konstantan pritisak i neizvesnost, ali zasad treba da se držite onoga što znate, nemojte srljati u nove, neproverene poslovne priče. Jedino je od početka marta do početka jula moguć dobitak kroz neki partnerski posao, ali i tu se preporučuje dodatni oprez.

Zdravlje: U ovoj godini na udaru su svi organi vezani za izlučivanje supstanci iz organizma.

Rak

Ljubav: Ovo je godina u kojoj napokon treba da rešite problem manjka samopouzdanja i otvorite se za nove stvari. Boravite više pored vode, postoji šansa da upoznate osobu sa razlikom u godinama koja će biti u mogućnosti da vam pruži emotivnu stabilnost. Ako ste već u vezi, nemojte partneru postavljati ultimatume, doći će do bespotrebnog zahlađivanja odnosa, koje bi moglo potrajati. Opustite se, život je lep!

Posao: Ovo je godina poslovnih preokreta. Oni će posebno biti naglašeni tokom proleća, kada će stvari krenuti neočekivanim tokom, ali svakako u pozitivnom smeru, i sami ćete biti iznenađeni. Neki Rakovi će se odlučiti na osamostaljenje i privatan posao. Retrogradni Mars može odložiti izvršenje vaših planova, ali do njihovog ostvarenja sigurno dolazi i od jula očekujte poboljšanje finasijske situacije.Novac će polako da kaplje tokom čitave godine.

Zdravlje: Treba više pažnje posvetiti zdravlju ukućana. Njihovi problemi mogu izazvati problem vama. Stres dovodi do glavobolja, stomačnih problema i padova imuniteta. Obratite pažnju na srce i krvni pristisak, posebno od jeseni. Oprez u saobraćaju tokom februara,juna i oktobra.

Lav

Ljubav: Kao i u prethodnom periodu, ne cvetaju vam ruže na emotivnom planu. Ako ste u vezi, trpite partnerovu posesivnost i promjene raspoloženja, a ako ste sami, pojačava se strah od samoće, jer su vam sve veze krathog daha. Ova godina nije puno bolja, ali u drugoj polovini leta se trudite da provodite što više vremena okruženi većim brojem ljudi, posebno na mestima zabave, jer postoji mogućnost upoznavanja osobe koja će vas privući neobičnim stilom oblačenja, a s kojom od oktobra možete otpočeti vezu. Za zauzete Lavove je ovo vrieme odluka, kada će napokon odlučiti da li će se potpuno posvetiti braku i porodici ili će prekinuti sve veze s prošlošću.

Posao: Slično je i na poslovnom planu, situacija se menja od početka jula, kada počinje bolji period sa vecim finansijskim prilivom. Sve što započnete u prvoj polovini godine isplatiće se u drugoj polovini.

Zdravlje: U toku godine mogu vas mučiti zubi, zglobovi, kičma, ali i srce tj.problem sa tahikardijama. Naglasak je na početku godine koji je pod napetijim aspektima. Ako budu neophodni hirurški zahvati, ako je ikako moguće, odložite ih za novembar i decembar.

Devica

Ljubav: Napokon je vreme da se opustite i posvetite ljubavi. Početkom godine se javlja želja za slobodom i novim avanturama. Godina će biti prožeta romantičnim događajima, ali i obavijena velom tajni, jer će se neke Device naći u procepu između starog i novog. U vezama će opstati samo Device koje predano grade svoj odnos s partenrom duže od tri godine. Za njih samo savet da smanje nervozu i uživaju u ovoj romantičnoj i erotičnoj godini. Slobodne Device će puno eksperimentisati, pojavljivaće se i mlađi partneri, biće lepih trenutaka, ali nijedna od tih veza neće imati potencijal da traje.

Posao: Prva polovina godine je dobra za finansijske transakcije preko prijatelja ili prodaju/kupovinu nekretnine, ali neke značajnije realizacije očekujte i u drugoj polovini godine. Dokumenti, potpisi, pečati, usporavaće vaše rešavanje papirologije.Tokom leta i jeseni neki dokumenti se mogu zagubiti, zato oprez! Većinu energije ćete usmeriti na novac drugih ljudi tj.povrat dugova, no uspeh će biti polovičan. U prolećnom kvartalu mogući veći prihodi, ali definitivno veliki gubici i nenadani troškovi. Zbog svih stagnacija neke Device će se u drugoj polovini novembra odlučiti za odlazak u inostranstvo.

Zdravlje: Device su inače pedantne i vode računa od zdravlju, ali brige oko finansija i prezatrpanost poslom dovešće do hronične iscrpljenosti i nesanice, te čestih migrena.

Vaga

Ljubav: Ljubavni život Vaga će u ovoj godini izgledati upravo kao tasovi vage – jedna velika klackalica. Uran u polju partnerstva donosi nagle promene. Naizgled nespojive osobe započinju burnu vezu tokom februara, a polovinom godine i zajednički život, čak je moguć i ulazak u brak. S druge strane, na oko savršene veze trpe promene iz korena, i mnogim vezama će doći kraj. Miroljubive Vage će samo graciozno i visoko dignute glave odšetati iz veze. Usamljeni od marta do jula upoznaju osobu sa kojom mogu prekratiti vreme, a kasnije se taj odnos može i produbljivati i voditi ka zajedničkom životu.

Posao: 2013. godina je dovela do finasijskog kolapsa, a 2014. i 2015. su predstavljale svojevrstan nastavak. Briga, anksioznost, računi i krediti dolaze na naplatu. Nesigurnost u vlastite finansijske poteze. Od 7. marta 2016. se otvara prilika za napredovanje i unapređenje kroz posao, ali će zbog retrogradnog Marsa u polju finansija biti aktuelne i priče i finansijske konstrukcije iz prošlosti. Vage moraju “izvagati” koja opcija donosi stabilnost i više dobiti.

Zdravlje: U prva četiri meseca naglašen je problem s organima za disanje, česta zapušenost nosa i kašalj, posebno su na udaru oni koji pate od alergija. Obratiti pažnju na sve promene na koži i javiti se lekaru. Krajem godine većina Vagi će morati ginekologu/urologu, jer ne vode računa o urinarnim infekcijama koje često pokupe.

Škorpija

Ljubav: Iako to nećete primećivati i cieniti, partner će vam biti glavni oslonac u većini teških trenutaka kojih će biti u ovoj godini. Pazite, drage Škorpije, da se polovinom godine ploča ne okrene, pa da budete prisiljeni na pružanje ustupaka koji vam nisu najdraži. Vaše “toplo-hladno” igrice ne prolaze, hladni Saturn zahteva ozbiljnost. Možda je vreme da se veza i ozakoni? Slobodne Škorpije za vrijeme vladavine znaka Raka (21.6-22.7) će uploviti u pomalo tajnu romansu sa osobom koja zauzeta ili je skoro izašla iz duže veze, a vrlo lako može biti neko koga ste već sretali u protekloj godini (bilo da ste imali avanturu ili ne). Ako se pravilno postavite, ta veza može doneti puno više samo zaboravite patnju iz prošlosti.

Posao: Saturn vas pritiska, ali Jupiter nosi blagoslove. Ako ste bez posla, ulažite u svoje znanje npr. učenje stranog jezika ili rada na računaru.To će vam pomoći jer će se krajem leta pojaviti iznenadna ponuda za posao, koja može dovesti i do preseljenja. Zaposlene Škorpije trpe mobing na poslu, ali važno je samo izgurati još ovu godinu.

Zdravlje: Već pomenuti Saturn vam “igra” po živcima, pa će svi eventualni zdravstveni problemi biti psihosomatskog porijekla- sve kreće iz glave! Savjet zvezda je više boravka u prirodi, joga ili neki drugi način opuštanja. Čuvajte sinuse, ali pazite i na fizičke povrede glave. Nagli Uran svašta donese kad prolazi poljem zdravlja. Ako su porodičnoj anamnezi naglašene bolesti poput infarkta srca, mozga ili slučajno neka forma kancera, obavezno posećujte lekara bar jednom mesečno u toku ove godine!

Strelac

Ljubav: U prvom delu godine ste puni emocija, ali imate problem sa njihovim pokazivanjem, što stvara tenzije.Trpi partner ili drugi ukućani. Ljubav se dešava u drugoj polovini godine. Nakon 11. septembra 2016. godine, na putovanju, pored fakulteta, u muzeju, ili slično upoznajete osobu sličnih afiniteta. Veza će na početku biti samo fizičke prirode, potrudite se da postane i nešto više. Eventualne postojeće veze verovatno pucaju u februaru/martu jer je partner prezahtevan.

Posao: Od početka godine do 3. meseca vuku se neka dugovanja, prekovremeni rad sve do polovine godine. Porodica i prijatelji, iako imaju najbolje namere, vas stalno sputavaju. Do jeseni treba promeniti okruženje bilo selidbom bilo promenom radnog mesta. Ko ostvari dobar kontakt sa inostranstvom može imati uspeha i u privatnom poslu. Na kraju će se ispostaviti da je godina pozitivna za posao.

Zdravlje: Umor od prekomernog rada vas stiže u aprilu, problem sa kožom, krvnim pritiskom i nesvesticama.

Jarac

Ljubav: Venera, planeta ljubavi, će boraviti u znaku Jarca u dva navrata tokom 2016.- od 24. januara do 18. februara, te zatim od 13. novembra, pa sve do 08. decembra, što naglašava potrebu Jarčeva za emotivnom ispunjenošću. Postojeće veze prolaze kroz buran period krajem zime i u maju, ali će mnogi muškarci Jarčevi tokom letnih mjeseci ove godine odlučiti da zaprose svoje izabranice. Slobodnim Jarčevima se u prvoj četvrtini godine nude tajne veze ili veze iz prošlosti, ali oni to vešto izbegavaju. Leto donosi samo kraće avanture, u novembru jedno prijateljstvo može evoluirati u ljubav.

Posao: Ovo je poslovno naglašena godina za Jarčeve. Porast finansija u februaru, mogućnost dodatnog posla u martu, u julu se takođe otvaraju odlične prilike. Avgust je najbolji za prijatan odmor, od septembra novi ljudi u okruženju i pojačava se potreba za prilagođavanjem. U ovoj godini poslovanje je dobro, ali bi vam emotivni život mogao značajno patiti.

Zdravlje: Prehlade, infekcije urinarnog dela, zglobovi, kukovi, igamenti, mišići – sve ovo na neki način može biti ugroženo. Mogućnost fizičkih povreda (udaraca) ili preloma – biti na oprezu! Stariji Jarčevi neka paze srce.

Vodolija

Ljubav: Prva polovina godine ne donosi ništa posebno, zato Vodolije treba da nestrpljivo iščekuju juli, avgust i septembar i pravi period za ljubav nakon nekoliko promašaja u prethodnom periodu. Upoznavanje kroz organizaciju ili udruženje, na javnom mjestu. Partner mladolik, svetlije kose. Sve počinje kao prijateljstvo, ali se situacija brzo razvija i vodi ka zajedničkom životu. Od kraja februara, kad je Venera u Vodiliji, biće pojačana želja za novom vezom, ali to nije ništa značajno, nešto što bi trajalo. Zauzete Vodolije razmišljaju o idućem koraku u njihovoj vezi, neki će se naglo venčati do septembra, a neki će ipak čekati do proleća 2017. godine.

Posao: Stagnator svega, Saturn, je Vodolijama to učinio na polju posla, ugleda i pozicije, tokom svog boravka u znaku Škorpije (novembar 2012. – septembar 2015). Ipak, Vodolije su uspele to da prebrode i sada mogu da plove punim jedrima napred. Sve do kraja juna imaju dobru zaradu kroz pružanje usluga ili rad s puno ljudi. Nakon toga manje zatišje, ali novac i dalje stiže. U julu ili oktobru vraćate eventualne dugove. Neke Vodolije postaju i samostalne u zadnjem kvartalu godine. U decembru naknadni zaboravljeni dugovi, ali na sreću, pre toga, od polovine septembra do kraja godine moguć je značajniji finansijski priliv, posebno ako vaše poslovanje na bilo koji način ima veze sa inostranstvom.

Zdravlje: Prečesto razmišljanje o finansijama može dovesti do nervnog rastrojstva, a to može uticati na hormonski status.U toku godine usporena probava, moguće su i povrede kičme ili zglobova.

Ribe

Ljubav: Jupiter u polju ljubavi donosi novu emotivnu vezu, a Neptun u vašem znaku daje primese mističnog, to je veza kakvu vi baš priželjkujete. Ako ta veza otpočne pre polovine marta, partner bi mogao biti i neko iz vaše prošlosti. U suprotnom, upoznavanje je preko posla. Dolazi do emotivnog ispunjenja. Ribe koje su već u vezi mogu očekivati prinovu u ovoj godini. Zahlađenje emocija pred kraj godine, ali ništa što se ne može prevazići.

Posao: U prvom kvartalu su samo manje zarade i dobici, tek se u drugom kvartalu, tačnije krajem avgusta realizuje posao u nekoj većoj firmi u kojoj će pregovori početi još u julu, ulaskom Jupitera u znak Lava i vaše polje posla. Tu će se napokon isplatiti sav trud i rad Riba – bilo kroz unapređenje u okviru iste firme, bilo kroz novi stalni posao. Na jesen se čuvajte lažnih informacija i sujetnih ljudi u radnom okruženju. Rešavanje neke papirologije i finansijski uspeh u oktobru i novembru. Privatnim preduzetnicima već od sredine proleća kreće dobar period.

Zdravlje: Ribe su napokon nagrađene od strane Jupitera za sve šokove i stresove koje su preživele tokom prethodnih godina. Ove godine je zdravlje dobro, samo nemojte sve oko sebe previše emotivno shvatati. Osetljiva probava, pojačana kiselina u želucu – pazite šta i koliko jedete! Moguće su faze u kojima će vam biti jako nizak pritisak. Ako to postane učestala pojava, obavezno se javite lekaru opšte prakse da vas uputi kardiologu za svaki slučaj.

 

Izvor: lovesensa.rs