Share
Sjajan savet kako da se izborimo sa depresijom, prema geniju Stephenu Hawkingu

Sjajan savet kako da se izborimo sa depresijom, prema geniju Stephenu Hawkingu

Stephen Hawking, svetski poznat fizičar, dao je lekciju o crnim rupama na Royal Institutu u Londonu, i proslavio svoj 74. rođendan. Interesantno je viđenje koje je naučnik dao a to je da crne rupe nisu kraj i smrt, već verovatno put do drugih univerzuma. Tako možemo posmatrati i depresiju.

depresija

Tokom svog predavanja, profesor Hawking odgovorio je ne samo kao naučnik već i kao „običan“ čovek. Dao je veoma poetičan odgovor kada je upitan kako možemo da prevaziđemo teškoće u životu. Uporedio je depresiju sa crnom rupom:

Poruka ovog predavanja jeste da crne rupe nisu crne kao da su, na primer, naslikane ili obojene. One nisu večni zatvori kao što se nekad mislilo. Sve može da izađe iz crne rupe kako izvan, tako i u drugi univerzum. Tako da ako se osećate kao da ste upali u crnu rupu, ne odustajte – postoji izlaz.

Kako sajt Bright Side podseća, Stephen Hawking nije samo briljantni naučnik čija su otkrića uzdrmala ortodoksnu nauku, već i osoba koja je poznata po svojoj jakoj volji. Dijagnostifikovana mu je bolest motornih neurona 1963. godine, i doktori su mu dali dve godine života. Ne samo da je profesor Hawking preživeo sve do danas, već je došao do mnogih otkrića, napisao knjige, držao predavanja, i nastavlja da inspiriše i ohrabruje apsolutno sve ljude.

Čovek jake volje vam poručuje: Čak i u najmračnijem času, zapamtite: Uvek postoji izlaz. Možda i do drugog univerzuma.

 

Izvor: BIZLife