Share
Fejsbuk je uveo novu opciju koja će vaš rođendan učiniti posebnim

Fejsbuk je uveo novu opciju koja će vaš rođendan učiniti posebnim

Fejsbuk ponovo sprema iznenađenje za svoje korisnike koje će ljudima dozvoliti da nekome čestitaju rođendan i putem videa, a ne samo porukama.

Facebook-rodjendan

Društvena mreža predstavila je „kameru za rođendan“ koja korisnicima omogućava da snime video u trajanju od 15 sekundi kojim će prijateljima poželeti srećan rođendan. Ove video čestitke biće moguće i postovati direktno na njihovu profilnu stranicu.

Ako je nekom od vaših prijatelja danas rođendan, jednostavno kliknite na boks u koji bi normalno postavili svoje čestitke i trebalo bi da vidite plavo polje ispod prostora za tekst na kom piše „Record a birthday video“.

Klikom na njega, aktiviraće se zadnja kamera telefona i snimanje čestitke može da počne. Po završetku, Fejsbuk će video aploudovati na svoje servere kako bi bio spreman za deljenje.

Društvena mreža je u poslednje vreme primetila da prosti postovi kojima jedni drugima čestitamo rođendan izgledaju isuviše generički i nedovoljno intimno, a nova funkcija bi trebalo da pomogne da ljudi postanu kreativniji.

Servis je trenutno dostupan samo korisnicima iOS uređaja, a uskoro bi i vlasnici Android uređaja trebalo da dobiju mogućnost za slanje ovih jedinstvenih čestitki.

 

Izvor: 24sata.rs