Share
Samsung predstavio kameru koja snima VR video

Samsung predstavio kameru koja snima VR video

Kompanija Samsung je predstavila kameru Gear 360, koja može snimati pod uglom od 360 stepeni.

Samsung-Gear VR

Radi se o kameri sa dva senzora od 15 megapiksela, koja se nalaze iza fisheye sočiva, a na njoj je i mali ekran od 0,5 inča. Kamera se može držati u ruci nakon postavljanja ručice ili se položiti na podlogu pomoću mini tripoda. Ručica i tripod se zavrću na određena mesta na kameri i dolaze u istom pakovanju.

Iz Samsunga tvrde da kamera snima video rezolucije 3.840×1.920 piksela pri 30 frameova po sekundi. To znači da je veoma blizu 4K rezolucije. Fotografije su mnogo veće, a njihova rezolucija iznosi 7.775×3.888 piksela, odnosno 30 megapiksela. Kamera ne poseduje internu memoriju, nego ima microSD slot, koji podržava karticu do 128 GB.

Kamera Gear 360 je omogućava snimanje videa koji se može gledati pomoću Gear VR uređaja. Moguće je kameru sinhronizovati sa smartphoneima Galaxy S7 i S7 Edge kako bi se njome upravljalo iz daljine. Takođe, snimljeni sadržaj je moguće pregledati uživo na ekranu smartphonea. Osim toga, svaki video koji se snimi moguće je pregledati, urediti i sačuvati na smartphone.

Video:

 

Autor: ITN Team

Izvor: itnetwork.rs