Share
Ko šiša Radnički iz Niša

Ko šiša Radnički iz Niša

Stručnjaci kažu da odnos sudija ka jednom fudbalskom klubu zavisi od njegove veličine i snage. Vodeći se ovom krilaticom, Radnički sigurno nije zaslužio da u protekloj nedelji bude brutalno ponižen i potčinjen od strane sudija u „dvomeču“ sa Partizanom.

100_1526

Sudijskih grešaka je u fudbalu bilo, uvek će ih i biti. Velike fudbalske lige nisu izuzetak. Juče su mediji pisali o sudijskom propustu u Premijer ligi Engleske. Bilo ih je i u Španiji, kao i mnogim drugim zemljama. Dešava se, rekao bi čovek. Međutim, kada splet okolnosti donese ovoliko grešaka, koliko je bilo viđeno na meču Radničkog i Partizana u dva meča, moramo se upitati da li je sve to slučajno?!

Radnički je klub sa sjajnom istorijom, koji iza sebe ima uspehe u Evropi, koji su san i dan danas mnogim klubovima. Zbog svega viđenog, sa pravom se postavlja pitanje, da li je Radnički namerno oštećen od strane Milorada Mažića u Beogradu i Aleksandra Vasića u Nišu.

Podsetiću na neke od spornih situacija i ovim putem postaviti pitanje javnosti, da li je ovo sve slučajnost ili plod nečije namere da se umanji veličina „Reala sa Nišave“

Sporne situacije iz Beograda:

– U 14. minutu dosuđen je golaut iako lopta nije celim obimom prešla golaut liniju i time je sprečena situacija iz koje je Radnički mogao da povede i samim tim, da utakmica krene u drugom pravcu.

– Tri minuta kasnije, Partizan je postigao pogodak iz očiglednog ofsajda, koji jedino nije sudijska trojka nije uočila.

– u 48. minutu je sviran nepostojeći penal, koji ni sam Mažić nije video iako je bio samo par metara udaljen. Pri padu, lopta je pogodila Radoša Bulatovića u ruku, iako nije postojala namera, Mažić pokazuje na belu tačku.

Sporne situacije iz Niša:

– u prvom poluvremenu nakon odličnog prodora Ace Jovanovića, Bogosavac povlači i ruši Sašu Marjanovića u šesnaestercu Partizana, ali sudija se nije oglasio.

– u 73. minutu nakon solo prodora Miloš Petrović ulazi u šesnaesterac gostiju, pokušao je da ubaci loptu na peterac, uklizao je jedan igrač Partizana koga je lopta pogodila u ruku. Prosečnom navijaču to je delovalo kao penal, a posmatrači FSS-a koji su bili na stadionu situaciju su okarakterisali kao čistu. Njihovo obrazloženje bilo je da igrač koji je uklizao, nije nikako mogao da reaguje i pomeri svoju ruku, čak nije ni gledao u loptu u datom momentu. Posmatrač je u tom momentu podsećen da ni Radoš Bulatović nije mogao da vidi loptu pri padu u šesnaesterac Partizana, ali je to okarakterisano kao penal, odgovor je bio da se svi slažu da to u Beogradu takođe nije bio penal. Što je mala uteha za Radnički u ovom momentu.

– Samo nekoliko minuta kasnije ponovo sporna situacija u šesnaestercu Partizana, tada je loptu vidno sa namerom zaustavio Saša Ilić, ni to nije bilo dovoljno da sudija svira penal za Radnički.

– U nastavku meča Radnički je stihijski napadao gol Partizana želeći da postigne gol, treba istaći da je nakon gola Partizana Radnički u potpunosti preuzeo inicijativu na terenu, stavivši Partizan u podređen položaj na terenu. U 91. minutu još jedna sporna situacija viđena je kada je fudbaler Partizana izbacio loptu u korner, a sudija pokazao na gol aut.

100_1539

Oni koji u ova dva meča zaslužuju veliki aplauz i poštovanje su fudbaleri Radničkog, koji su pokazali zube i lavovski se borili da osvetle obraz Radničkog i grada na Nišavi. To su sigurno i uspeli, jer u Nišu danas ne postoji čovek koji sa velikim ponosom ne kaže da je Meraklija i ponosno kaže BRAVO RADNIČKI!

 

Autor: Aleksandar Ilić

Foto: Media Press

Izvor: realsanisave.com