Share
NAUČNO DOKAZANO: Evo sa koliko godina žene potpuno polude za seksom!

NAUČNO DOKAZANO: Evo sa koliko godina žene potpuno polude za seksom!

U svakoj ženi se pomalo krije Samanta Džouns iz Seks i grada ali koliko tačno svećica na rođendanskoj torti treba da oduva ne bi li se potpuno prepustila seksualnom uživanju?

zene seks

Ne možemo da se zakunemo da su tridesete nove dvadesete, a četdesete nove tridesete i da žene uopšte više ne brinu o borama i svom biološkom časovniku, ali evo šta je sve proizašlo iz jednog istraživanja na Univerzitetu Teksas u Ostinu.

Bilo bi lepo kada bi biološki i unutrašnji psihološki sat svake žene mogli da se sinhornizuju. Pripadnice ženskog roda od malena uče da pre svega treba da se udaju i rađaju decu, kao i koje je vreme najpogodnije da to realizuju. Nekima od njih pođe za rukom da ostvare sve planove koje su im porodica i društvo zacrtali, ali ima mnogo onih koje u glavi poput klepetuše čuju svaki otkucaj svog biološkog časovnika.

Studija, objavljena u časopisu Perosnality and Individual, otkrila je da žene između 27 i 45 godina imaju povećanu seksualnu želju kao direktan odgovor na njihovo lagano nestajanje plodnosti. Nije zgoreg podsetiti da se i u našoj zemlji starijom prvorotkom smatra svaka žena koja ima više od 26 godina. Studija je tako otkrila da su ove žene u smanjenom mogućnošću začeća češće imale seksualne fantazije, aktivniji seksualni život, kao i da su im sada usputni seks ili kombinacija mnogo prihvatljiviji nego kada su imale jedva 20.

Rezultati istraživanja su takođe pokazali da nisu sve žene koje pređu 30-u nužno lude za bebama i da po svaku cenu ne  žele da se ostvare u ulozi majke ali su svesne da im reporuktivna sposobnost opada. Tako potpuno uživanje u seksu nije stvar konačnog odbacivanja moralnih stega i svega nametnutog u detinjstvu i pubertetu  već priroda ipak radi svoje.

 

Izvor: besnopile.rs