Share
Posle ovoga više nikada nećete nositi novu odeću, a da je prethodno ne operete! (VIDEO)

Posle ovoga više nikada nećete nositi novu odeću, a da je prethodno ne operete! (VIDEO)

Svi mi jedva čekamo da se “uvučemo” u taj novi par farmerki ili da se prošetamo u novoj košulji koju smo upravo kupili.

KOSULJA

Ali, ipak iako je garderoba potpuno nova i izgleda kao da je čista, realnost je da one nisu odmah sa linije proizvodnje stigne u radnju. Njih su pipkalo “brdo” ljudi.

To znači da je bilo hiljade ruku na vašoj novoj garderobi. ovo ne uključuje sve potencijalne kupce koji su probali taj odevni predmet pre vas.

Ispostavilo se da ovo može da bude toliko loše da se infekcije prenose preko garderobe, kao i vaške! Profesor dermatologije na Kolumbija Univerzitetu dr. Donald Belasito kaže da bi trebalo da bude obavezno da se stvari peru, najmanje jednom, ali duplo pranje nije loša ideja za neke predmete.

“U smislu higijene, to je jako dobra stvar za uraditi. S obzirom da sam dermatolog, viđao sam razne primere čudnih stvari, i ja lično ne bih rizikovao.”

Ipak, postoji još jedan jako bitan razlog zašto je pranje kupljene garderobe prioritet: Boja i formaldehid koji se koristi u produkciji bojenja. Ovo je zapravo razlog zašto treba da operete stvari.

Ne samo da novu garderobu treba prati, već i regularnu odeću koju redovno treba da peremo. Opšte je poznato da je mit to da farmerke treba prati samo jednom u nekoliko meseci. Uradite labaratorijski test na vašim farmerkama i praćete ih svaki dan!

Video:

 

Izvor: kurir.rs