Share
Zašto se žene upuštaju u seks bez obaveza

Zašto se žene upuštaju u seks bez obaveza

Praktikovanje “usputnog seksa” kod muškaraca izaziva želja za reprodukcijom. I to, koliko god žene nerado priznale, ima logično objašnjenje – evolucijski razlozi, na neki način, prisiljavaju muškarce na seks sa što više žena jer to povećava šanse za brojnije potomstvo. Žene pak, koliko god partnera imale, uvek mogu imati samo jedno dete godišnje. Koji su onda razlozi zbog kojih se žene upuštaju u usputni seks?

zene seks bez obaveza

Problemi sa samopouzdanjem

Sekz bez obaveza ženi služi za procenu vlastite „vrednosti na tržištu”. Na temelju takvih odnosa ona procenjuje da li je poželjna. Budući da žena koja se upušta u usputni seks nema osećaj o sopstvenoj vrednosti, traži ga putem seksa s različitim partnerima. Tako zapravo traži potvrdu svoje vrednosti u muškarcima. To je vrlo rizično ponašanje jer njihovim životom tada upravljaju muškarci, a ne one same.

Procena njegovog potencijala

Usputni seks ženi omogućuje da proceni dugoročni potencijal određenog muškarca. Neobavezna viđanja koja završavaju seksom ženi daju dovoljno vremena da proceni dali joj je potencijalni partner privlačan, kompatibilan s njom, zarađuje li dovoljno i da li je dobar “materijal” za vezu. Takvim oblikom usputnog seksa žena zapravo testira muškarca i procenjuje njegove kvalitete.

Sticanje koristi

Katkad se žene upuštaju u usputni seks zbog skupih darova. Obično to čine s materijalno situiranim muškarcima koji im mogu priuštiti skuplje poklone poput nakita, odeće i parfema. Postoje i žene koje od usputnog seksa žele drugačiju vrstu darova – dobrotu, brigu, empatiju i razumevanje.

Potraga za boljim genima

Baš kao i muškarcima, i ženama ponekad upravljaju nagoni – i to u periodu ovulacije. Žene su tada sklonije da se upuste u usputni seks jer njihovo telo podsvesno traži gene koji će potomstvu pružiti najbolju priliku za preživljavanje. U ovim danima žene za usputni seks biraju snažnije, zdravije i bogatije muškarce.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs