Share
Premijera eksperimentalno-dokumentarnog filma “Dubina dva” u NKC-u

Premijera eksperimentalno-dokumentarnog filma “Dubina dva” u NKC-u

U četvrtak, 14. aprila 2016. godine u maloj sali Niškog kulturnog centra od 19 sati održaće se premijera eksperimentalno-dokumentarnog filma “Dubina dva” (2016/ 80’) reditelja Ognjena Glavonića, u produkciji Non-Aligned Filmsa i Fonda za humanitarno pravo.

Dubina dva Plakat

Eksperimentalni dokumentarni film “Dubina dva” govori o prevoženju žrtava zločina tokom NATO bombardovanja na Kosovu i Metohiji u masovne grobnice u Srbiji. Film kombinuje autentične lokacije sa glasovima onih koji o tome imaju neposredna saznanja.

Film je svetsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festival u Berlinu u okviru selekcije “Berlinale Forum” u kojoj se prikazuju avangardni, eksperimentalni filmovi, video eseji, političke reportaže i još neistraženi filmski predeli i izrazi.

Nakon projekcije filma uslediće razgovor u kojem će učestvovati: Ognjen Glavonić, autor filma, Sandra Orlović, koproducentkinja i direktorica Fonda za humanitarno pravo i Stevan Filipović, filmski reditelj i scenarista. Moderator će biti Dejan Dabić, urednik Filmskog i video programa NKC-a i filmski kritičar.

Organizatori: Fond za humanitarno pravo, Mreža odbora za ljudska prava u Srbiji CHRIS i Niški kulturni centar.

Video:

 

Autor: Media Press