Share
NIŠ: Dečak hteo da se slika na vagonu, pa preživeo udar od 25.000 volti!

NIŠ: Dečak hteo da se slika na vagonu, pa preživeo udar od 25.000 volti!

Od strujnog udara, na Železničkoj stanici u Nišu danas popodne povređen je  dečak I. P. (17).

Zbrinjavanje povređenog dečakaZbrinjavanje povređenog dečaka

Kako saznajemo, maloletnik je zadobio teške opekotine po celom telu kada ga je oko 16.45 sati, dok je stajao na starom teretnom vagonu, udarila struja napona 25.000 volti iz kontaktne mreže za napajanje električnih lokomotiva.

Dečak se popeo na vagon koji se nalazio na 13. koloseku, da bi ga njegov drug slikao, ali ga je udarila struja i bacila ga na zemlju sa visine od oko četiri metra.

Ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je I. P. je prevezla u niški Klinički centar, gde su potvrdili da je dečak zadobio opekotine drugog i trećeg stepena od glave do natkolenica.

Pomoćnik direktora Klinike dr Dragoljub Živanović kaže da je njegovo stanje trenutno stabilno, ali da je i dalje životno ugrožen. On dodaje da opekotine pokrivaju između 35 i 40 % površine dečakovog tela, ali da se još uvek utvrđuje stepen povreda.

Prava priroda, dubina, prava površina ovakve povrede poznata je tek posle 48 do 72 sata. Komplikacije mogu da nastanu i posle 7 do 10 dana, ali preduzimamo sve da bi njegovo stanje održali stabilnim – kaže dr Živanović.

Inače, kako su već mnogo puta upozoravali iz Železnica Srbije, nije potrebno da neko dodirne žice iznad vagona, već je zbog velikog napona dovoljno da se čovek približi na manje od 2,5 metra.

Povrede koje pritom nastaju često su smrtonosne.

 

Izvori: niskevesti.info, juznevesti.com