Share
Fudbaleri Radničkog i učenici Cara Konstantina dali domaći zadatak ostalim klubovima

Fudbaleri Radničkog i učenici Cara Konstantina dali domaći zadatak ostalim klubovima

Fudbaleri Radničkog na čelu sa sekretarom kluba obišli su danas Osnovnu školu “Car Konstantin” i proveli prelep dan sa učenicima i nastavnicima škole.

Osnovna skola Car Konstantin NisOsnovna škola “Car Konstantin” u Nišu; Foto: MediaPress.rs

Pri samom dolasku fudbalera u dvorište niške škole “Car Konstantin” vidno je bilo oduševljenje na licima najmlađih navijača kluba. Mogla su se čuti i skandiranja “Radnički” i “Meraklije” a bilo je i uplakanih mališana koji nisu mogli da veruju da su njihovi idoli na samo par koraka od njih. Usledilo je masovno deljenje autograma, slikanje i snimanje igrača koji su izdvojili nešto više od pola sata svog vremena a time doneli ogromnu radost i napravili neopisiv ambijent u ovoj školi.

Nakon ulaska na veštačku travu usledio je razgovor između igrača i učenika koji su imali mnogo pitanja za svoje idole. Nasrećniji od njih dobili su i kartu za meč sa Partizanom, a dečak koji je u suzama dočekao naše igrače dobio je klupski duks na poklon od Andreje Apostolovića. 

Radnicki 001

Nakon kraćeg razgovora usledila je revijalna utakmica između fudbalera Radničkog i i raspoloženih fudbalera pod nazivom “Carevi” koji su utakmicu otvorili sa dva gola u mreži niških prvotimaca. Rezultat je ipak bio u drugom planu pa je najveći utisak na sve prisutne ostavio osmeh na licima i jednih i drugih za vreme odigravanja meča.

Sekretar kluba Milan Cvetanović koji je danas ispred Radničkog podržao ovu akciju kaže da će sličnih dešavanja biti i u narednom periodu:

Kao sekretar kluba srećan sam što je Radnički učestvovao u jednom ovakvom projektu. U narednom periodu ćemo organizovati još ovakvih akcija, u cilju sprečavanja nasilja među decom i uvek ćemo se truditi da naš klub predstavljamo dostojno, ne samo na terenu već i van njega. Ovo je samo početak, sve češće ćemo se uključivati u sve pozitivne akcije, koje će uticati na decu a ujedno i promovisati zdrav život, fudbal i Radnički. Pozivamo sve niške škole da nam se priključe u organizaciji ovako lepih događaja kao što je ovaj danas u Osnovnoj školi “Car Konstantin”.

Portparol kluba, Sanja Mirković, podelila je najsrećnijim mališanima karte za južnu tribinu odakle će u nedelju navijati za svoj omiljeni klub, Radnički, a o današnjoj akciji kaže:

Sanja Mirkovic Radnicki

Velika mi je čast što sam deo organizacije ovakvih događaja, naročito kao bivšem učeniku Osnovne škole “Car Konstantin”. Veliki broj učenika se odazvao danas i to nas posebno raduje. Ovo je druga škola koju obilazimo u okviru akcije pod parolom “Gradska deca uz gradski klub”, nakon Gimnazije “Bora Stanković”, a biće ih još do kraja godine. Cilj nam je da zajedno sa najmlađim navijačima našeg kluba pošaljemo poruku da je druženje poželjno kroz sport, zabavu i rekreaciju a ne kroz nasilje i mržnju, a verujemo da reč koja dolazi iz fudbalskog kluba Radnički, koji je ikona i brend ovog grada, ima težinu i da će imati i većeg uticaja na druge. Pored toga želimo da decu vratimo na tribine stadiona ali i na fudbalske, košarkaške i ostale terene.

Kapiten Aleksandar Jovanović bio je jedan od najpozitivnijih aktera današnje akcije. On nije krio da je uživao i nada se da će Radnički nastaviti sa ovakvim akcijama i u narednom periodu.

Aleksandar Jovanovic kapiten

Oduvek je nasilje bilo jedan vid prestiža kod dece i omladine Mi smo tu da ukažemo da postoje druge stvari kao što je sport, da podstaknemo ove mlade ljude da se bave sportom i da ih vratimo na fudbalske terene i na tribine. A ovo je pravi način. Do kraja godine ćemo obići sve niške škole.

Prvotimac Saša Marjanović smatra da druženje sa fudbalerima može da bude dobar podstrek deci za dalji njihov razvoj u sportu, dok golman Aleksandar Jovanović ističe da bi ovakve akcije trebalo da postanu redovna aktivnost fudbalera.

Sasa Marjanovic

Decu treba skloniti sa ulice a ove manifestacije dovoljno govore koliko to njima znači. Od malih nogu treba stvoriti pravu sliku u njihovim glavama o značaju sporta a ovo je naš mali doprinos.

Na kraju današnjeg druženja, svi su zadovoljni otišli, neki svojim kućama a neki učionicama, gde će u svojim sveskama i vežbankama pisati o jednom lepom danu, kada su ih heroji u crvenim trenerkama fudblaskog kluba Radnički posetili i doneli im veliku radost i priredili dan koji će pamtiti još dugo, prepričavati ih svojim porodicama i drugarima. Slike sa današnje akcije “Gradska deca uz gradski klub”  govore više od 1000 reči i predstavljaju svojevrsni apel na ostale škole, da se što  priključe i u svojim dvorištima ugoste fudbalere Radničkog. Time će poslati lepu sliku najpre o svojoj školi, ali i o niškoj omladini koja svoje druženje bazira isključivo na sportu i zabavi a ne nasilju. A Radnički će ovakvim projektima i dalje pokazivati da je veliki klub velikih ljudi.

Ucenici OS Car Konstantin

Sve fotografije sa današnje akcije možete pogledati ovde.

Video:

 

Uredila: Sanja Mirković

Video snimak: mediapress.rs

Izvor: realsanisave.com