Share
Galerija ‘Modigliani’ u subotu otvara vrata ljubiteljima manifestacije ‘Noć muzeja’

Galerija ‘Modigliani’ u subotu otvara vrata ljubiteljima manifestacije ‘Noć muzeja’

„Noć muzeja“, najposećenija manifestacija u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom, ove godine se održava 13. put u subotu, 21. maja 2016. godine, u skladu sa datumom koji je odredila Evropska „Noć muzeja“ sa sedištem u Parizu.

NOC MUZEJA

U čast ove tradicionalne manifestacije ljubiteljima umetnosti svoja vrata otvara galerija „Modigliani“ koja se nalazi u dvorištu Dušanovog bazara u Nišu.

U središtu pažnje biće izložba antivikteta, odabranih umetničkih slika i strip klasika poput Alana Forda i drugih. Pozivam ljubitelje umetnosti da posete ovu izložbu i da deo „Noći muzeja“ provedu u galeriji „Modigliani“. – kaže Aleksanadar Todorović, slikar i vlasnik galerije.

Omiljeni gradski prostori oživeće tokom ove noći, upoznajući posetioce sa draguljima kulturne baštine, ali i sa zaboravljenim ljudima i neispričanim pričama koje će kroz „Noć muzeja“ prerasti u najlepše uspomene.

Posetioce očekuje oko 250 različitih dešavanja širom Srbije, kroz koje će moći da se uvere da je 13 sasvim bezopasan broj, a 13. Noć muzeja najbolja do sada. – navode organizatori.

 

Autor: Media Press