Share
Igoru Nurkiću odobreno lečenje u Nemačkoj

Igoru Nurkiću odobreno lečenje u Nemačkoj

Nakon što je Igor Nurkić dostavio medicinsku dokumentaciju u vezi sa svojom bolešću, a komisija RFZO utvrdila da nema indikacije za lečenje u inostranstvu, lekarska komisija Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji analizirala je dostavljenu dokumentaciju i dala saglasnost za slanje Igora Nurkića u Nemačku, saznaje RTS.

Igor Nurkic 001

Igor će u Nemačku verovatno krenuti krajem naredne nedelje, kad završi ciklus terapije koju je već započeo u Srbiji.

Igor je rođen 1997. godine i celog života se bavi sportom. Ovaj mladi i uspešni džudista naglo se razboleo i sada vodi borbu protiv opasne bolesti – leukemije limfoma, navodi Humanitarna fondacija Novi Beograd.

Ističe se da je Igoru potrebno lečenje matičnim ćelijama u Nemačkoj koje porodica zbog finansijske situacije nije u stanju da plati.

Pomozimo Igoru da pobedi leukemiju!

Humanitarna fondacija Novi Beograd otvorila je podračune i SMS servis za pomoć mladom srpskom džudisti Igoru Nurkiću koji boluje od leukemije.

“Igorovo lečenje u Nemačkoj na specijalizovanoj klinici za ove bolesti (St.Franziskus Krankenhaus Flensburg) će koštati 160.000 evra, pa Vas molimo da nam se pridružite u ovoj akciji prikupljanja finansijskih sredstava i da svi zajedno pomognemo Igoru u njegovoj borbi”, stoji u molbi Džudo saveza Srbije.

Nurkić, mladi i uspešni džudista Univerzitetskog džudo kluba Kinezis, vodi borbu za koju se nije spremao, borbu protiv opasne bolesti – leukemije limfoma.

Vašu donaciju možete uplatiti i na namenski žiro račun Džudo saveza Srbije br. 325-9500900016778-09 OTP Banka, dok je za pomoć preko SMS potrebno da ukucate 171 i pošaljete na broj 3030.

Igor-Nurkic 001

“Kako nam vreme ovoga puta nije saveznik i potrebna finansijska sredstva moramo prikupiti veoma brzo, molimo Vas da što pre organizujete sastanke sa članovima Vaših klubova, roditeljima, Vašim sponzorima i donatorima kako bi ste ih lično upoznali sa novonastalom situacijom i tako kroz neposredni kontakt obezbedili učešće što većeg broja ljudi koji bi donirali sredstva”.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti koordinacionom timu humanitarne akcije:

Koordinatori humanitarne akcije:
Dragan Atanasov
065.416.40.58
atanasovdragan@yahoo.com

Jovica Jovanović
065.343.55.73
masterjovicajovanovic@gmail.com

Mateja Cvetković
066.333.210
mateja.cvetkovic@gmail.com

 

Izvori: rts.rs, b92.net