Share

Stiže pomoć: Ministarstvo zdravlja plaća lečenje Igora Nurkića u Nemačkoj

Koordinator humanitarne akcije Džudo saveza Srbije Dragan Atanasov izjavio je danas da će Ministarstvo zdravlja platiti lečenje niškog džudiste Igora Nurkića (18) na specijalizovanoj klinici u nemačkom gradu Flensburgu.

Igor-NurkicFoto: Facebook

On je rekao da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar već potpisao rešenje kojim se iz budžetskog fonda Vlade Srbije odobrava isplata 165.000 evra, neophodnih da Nurkić nastavi lečenje leukemije limfoma.

„Očekuje se da Igor u petak završi prvi tretman hemoterapijom i trebalo bi da odmah krene put Nemačke. Upravo traju pregovori lekara iz Niša i doktorke Nadežde Basare koja se angažovala da Igor nastavi lečenje u Nemačkoj“, dodao je Atanasov.

Atanasov je istakao da su proteklih dana, zahvaljujući dobrim ljudima, prikupljena značajna sredstva, a da će sav novac biti deponovan na namenski račun Džudo saveza Srbije, prenosi agencija Beta.

Ta sredstva biće iskorišćena za plaćanje pratećih troškova lečenja koje će porodica Nurkić imati, poput troškova iznajmljivanja stana u Flensburgu i nabavke dodatnih lekova.

„Kada lečenje bude završeno i Igor se vrati u Niš, Džudo savez Srbije će sva preostala sredstva iz humanitarnih akcija uplatiti niškoj Klinici za onkologiju“, rekao je Atanasov.

On je istakao da Džudo savez Srbije zahvaljuje svim ljudima dobre volje iz zemlje i dijaspore koji su se proteklh dana ukljućili u prikupljanje sredstava za Igorovo lečenje.

Igor Nurkić je član Džudo kluba „Kinezis“ i reprezentativac Srbije u džudou. Prošle godine osvojio je treće mesto na državnom prvenstvu za mlađe seniore, a pobedio je na juniorskom prvenstvu Srbije u sambou.

 

Izvori: kurir.rs, niskevesti.info