Share
Konačno! Facebook aplikacija kakvu svi želimo!

Konačno! Facebook aplikacija kakvu svi želimo!

Ako Android aplikaciju ove društvene mreže niste voleli, uskoro ćete je zavoleti.

Facebook android

Facebook je jedna od retkih aplikacija koju korisnici konstantno kritikuju zbog toga što troši previše resursa – megabajte, bateriju, itd. Ali, korisnici je iz nekog razloga ne deinstaliraju sa svojih uređaja.

Međutim, to bi uskoro moglo da se promeni. Facebook testira opciju koja će smanjiti potrošnju mobilnog interneta na Android uređajima.

Pojedini korisnici su prijavili da im se u okviru podešavanja aplikacije pojavila opcija „Use Less Data“, koja bi trebalo da smanji potrošnju internet podataka. Funkcioniše tako što smanjuje rezoluciju fotografija koje se pojavljuju u News Feed-u. Logično, fotografije troše najviše megabajta pa ne čudi što je ovo prvi korak ka rešavanju problema.

Prekidač kojim se aktivira opcija nalazi se na vrhu sidebar menija. Pošto je opcija izlistana na samom vrhu ovog menija, možemo zaključiti da je veoma bitna. Međutim, kada zvanično bude bila dostupna svim korisnicima, mesto u podešavanjima će možda biti promenjeno pa ćete morati malo „dublje da kopate“ kako biste je pronašli, piše Android Community.

Smanivanje rezolucije fotografija možda nije dovoljan potez, mada, Facebook sigurno radi i na ostalim stvarima koje će unaprediti aplikaciju.

 

Izvor: Mondo.rs