Share
Gostovanja niškog Narodnog pozorišta na značajnim festivalima u Srbiji i Makedoniji

Gostovanja niškog Narodnog pozorišta na značajnim festivalima u Srbiji i Makedoniji

Narodno pozorište u Nišu učestvuje u sredu 15. juna na Trećem pozorišnom festivalu „Bucini dani“, koji će biti održan od 14. do 19. juna u Aleksandrovcu. Niško pozorište je po izboru selektora uzelo učešće sa predstavom „Herostrat“ Grigorija Gorina, u režiji Irfana Mensura.

Herostrat-Narodno Pozoriste u Nisu„Herostrat“

Publika će u takmičarskom delu moći još da vidi i predstave: „San letnje noći“ iz Kragujevca, „Pijani“ Atelje 212 iz Beograda, „Kauboji“, Narodno pozorište Kikinda i „Iza kulisa“, Narodno pozorište Subotica.

„Bucini dani“ su zamišljeni kao glumački festival sa idejom da sačuva uspomenu na Milosava Bucu Mirkovića i veliki trag koji je kao glumac ostavio u pozorištu i van njega. Pored nagrada stručnog žirija glumcima, biće dodeljena nagrada i za najbolju produkciju, a osmišljen je i veliki broj pratećih programa.

Niško pozorište, do kraja juna meseca, i zvaničnog završetka sezone 2015/16, očekuje i učešće na Festivalu komedije „Gola mesečina“ u Skoplju, sa predstavom „Žorž Danden“(27.06.), kao i gostovanje predstave „Gde je nestao Harms“ na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu (24.06.)

Zorz Danden„Žorž Danden“

Gde je nestao Harms„Gde je nestao Harms“

 

Autor: Media Press