Share
Letnje avanture – da ili ne?

Letnje avanture – da ili ne?

Osim strasti, ovu vezu karakteriše i bezbrižnost jer nema teških tema i sivila svakodnevice

zaljubljeni-par-na-plazi-01

“Letnje ljubavi se završavaju iz različitih razloga. Ali, sve imaju nešto zajedničko: one su meteori, spektakularni blesak svetla na nebu, komadić večnosti. I u sekundi, nestaju” – ovako je čuveni bestseler pisac Nikolas Sparks opisao romanse koje se događaju tokom najtoplijeg godišnjeg doba.

Razumeju ga svi koji na put ne kreću bez kofera u kom posebno mesto zauzima želja za strastvenom avanturom. Razloga za to da se na odmoru prepustite udaru meteora je mnogo, ali nisu zanemarljivi ni argumenti protiv, upozoravaju stručnjaci za veze.

ZA

Uslovi leti su bolji za ljubav, jer više sunca znači i manje odeće i briga. Kad tome dodamo i činjenicu da smo opušteniji jer odlazimo na odmor, dobijamo savršen koktel za moguću burnu romansu. Osim strasti, ovu vezu karakteriše i bezbrižnost jer nema teških tema i sivila svakodnevice. Mogućnosti za razonodu su mnogobrojne – od šetnji kraj mora, preko vožnje bicikla, do posmatranja zalaska sunca na plaži uz čašu vina.

Još jedan važan argument u prilog letnjih avantura je da ćete imati priliku da se zabavljate sa nekim ko nije iz vašeg socijalnog kruga, pa ćete samim tim probati nešto drugačije. Takođe, ako uvek čekate da muškarci izaberu vas, leto je pravo vreme da budete hrabri i da postanete lovac. A kad se sve završi, imaćete čega da se sećate u sumornim jesenjim i hladnim zimskim danima.

PROTIV

Ako očekujete filmski scenario u kom se ludo zaljubljujete i završavate jedno drugom rečenice dok šetate bosi po pesku, razmislite još jednom. Jer, u najvećem broju slučajeva, neće sve biti tako savršeno, pogotovo ako je u pitanju stranac, a ni vama, ni njemu, engleski jezik nije jača strana. Osim poteškoća u komunikaciji, moguće je da se i očekivanja ne poklope: dok je jedna strana tražila samo laganu zabavu, druga se vezala. Potencijalne komplikacije nastaju i zbog toga što vam je osoba sa kojom ulazite u letnju avanturu potpuno nepoznata. Ne postoji mogućnost da je proverite preko prijatelja ili poznanika, pa nije retkost da završite sa nekim ko je u braku ili ozbiljnoj vezi, a ni psihopate nisu isključene.

Opasnost iz prikrajka vreba i zato što smo leti drugačiji – odmaramo se ne samo od posla i obaveza, već i od svog uobičajenog života. U želji da budemo neko drugi, isprobavamo različite maske i samim tim ne možemo da ostvarimo istinsku povezanost sa nekim. Oprez se savetuje i romantičnim dušama koje teško prihvataju realnost da će ljubav najverovatnije izbledeti sa prvim znacima jeseni. Osim toga, letnju avanturu mogu toliko idealizovati da će kasnije teško pronaći odgovarajućeg partnera za regularne okolnosti.

 

Izvor: Novosti.rs