Share
Viber ima novu opciju: Sačuvajte sve poruke zauvek

Viber ima novu opciju: Sačuvajte sve poruke zauvek

Ili kako napraviti rezervnu kopiju svega što ste poslali i primili preko Viber aplikacije.

Viber

Viber za Android i iOS u poslednjoj nadogradnji donosi mogućnost pravljenja rezervne kopije podataka koje ste razmenili kroz tu aplikaciju pomoću Google Drive aplikacije. Windows Phone i Windows 10 Mobile korisnici će ovu opciju dobiti naknadno.

Dakle, potrebno je da imate aktivan Google nalog i Google Drive pravilno podešen, kako biste sve što imate u Viber aplikaciji „podigli u oblak“ i sačuvali dok imate Google Drive.

Imati rezervnu kopiju podataka je dobro iz dva razloga:

– ako se desi da morate da resetujete telefon sve što ste imali u Viber porukama imaćete i dalje, nakon što resetujete i telefon i aplikaciju
– ako promenite telefon nakon instalacije aplikacije možete lako da učitate sve razgovore i grupe koje ste imali i na prethodnom uređaju.

Kako sačuvati podatke u Google Drive

Idite u levi panel, Podešavanja, a onda u Viber Backup. Tamo je potrebno povezati se na Google Drive nalog sa odabranom mejl adresom. Kad registracija prođe dozvolite Viber aplikaciji da pristupi vašem Drive nalogu. Počinje kreiranje rezervne kopije. Nakon toga imate mogućnost da napravite novu ili povučete stare kopije podataka, koje ste ranije kreirali.

Pogledajte proces korak po korak u galeriji Mondo portala.

Kako sačuvati podatke na drugi način

I to je to. Uvek možete i da pošaljete svoje podatke sebi ili nekom drugom mejlom. To nije klasičan bekap, ali vam pomaže da sačuvate podatke na još jedan način. Evo i kako.

Da biste poslali rezervnu kopiju podataka – ćaskanja i grupnih razgovora – otiđite u levi panel aplikacije pritiskom na tri crtice. Odaberite Podešavanja, a zatim kliknite na Pozivi i Poruke. U tom meniju se nalazi i opcija za slanje podataka mejlom, pa kliknite na nju. Aktiviraće se pravljenje rezervne kopije, za šta će biti potrebno neko vreme, u zavisnosti od toga koliko poruka imate na uređaju. Kad se rezervna kopija izradi otvoriće se novi prozor u kojem imate mogućnost da „podignete“ podatke u Google Drive ili da ih pošaljete na OneDrive, Skype, OneNote, kao i putem mejla (GMail ili Inbox).

 

Izvor: Mondo.rs