Share
Prepustite se uživanju: 5 načina da pobedite stid u krevetu

Prepustite se uživanju: 5 načina da pobedite stid u krevetu

Kako da se oslobodite stida u krevetu i ispunite svoje seksualne fantazije?

seks stid

Postoji ta nevidljiva sila koja utiče na nas, bilo da je u pitanju vreme provedeno u krevetu ili van njega. Ona remeti uživanje, umanjuje seksualnost i sprečava vas na putu do ispunjenja svih vaših želja, a njeno ime je stid.

Stid je definisana kao intenzivno, bolno osećanje ili iskustvo prouzrokovano verovanjem da nismo vredni ljubavi. Postoje različite vrste stida, a jedan od najučestalijih je upravo seksualni stid. Osobu može biti sramota svog tela, seksualnosti, želja ili se mogu osećati grešno tokom ljubavnog čina.

Dobra vest jeste ta da se osoba može, na nekoliko načina, osloboditi ove sile koja ih sputava u maksimalnom uživanju. Za ovaj poduhvat potrebno je dosta vremena i strpljenja, ali rezulati će učiniti da se oslobodite “kaveza” koji vas sprečava da imate seks iz snova.

1. Identifikujte zbog čega osećate stid

Možda oduvek želite grub seks, ali mislite da će vas zbog toga neko osuditi. Druga opcija je da ne želite da partner vidi tvoje gole grudi. Kada god osetite sramotu razmislite zbog čega je ona tu i šta ju je prouzrokovalo. Važno je i da shvatite ko vas je doveo do ubeđenja da ukoliko nešto uradite možete biti odbijene, etiketirane ili manje voljene.

2. Odlučite da li se slažete sa svojim stidom

Kada znate kako je nastao i šta označva, odlučite da li se slažete sa svojim stidom. Smatrate li da vas određene seksualne želje čine lošom osobom? Da li su vaše grudi zaista toliko čudne? Uglavnom, ova uverenja ne kreiramo sami, već prihvatamo mišljenja i stavove okoline.

3. Promenite priču

Kada ste sigurne da želite da se otarasite stida, vreme je da primenite afirmacije i promenite sliku koju trenutno imate o sebi. Kada god u glavi čujete neku negativnu misao, zamenite je vedrijom, koja će vam prijati. Na početku može se činiti kao usiljena reakcija, ali vrlo brzo ljubav prema sebi postaće prirodna.

4. Poštujte svoje telo

Na momenat isključite sve misli i prepustite se čulu dodira. Osetite zadovoljstva koja je partner spreman da vam pruži, uživajte i slobodno pokažite da želite još.

5. Ne izazivajte stid kod drugih ljudi

Kad god primetite da osuđujete nekog ili se smejete na nečiji račun, jednostavno prestanite. Koliko puta dnevno čujete podsmevanje izboru garderobe, partnera ili ljubavnoj vezi određene osobe? Upravo na taj način stid kojeg želite da se oslobodite, stvorio se i u vašoj glavi.

 

Izvor: Lepotaizdravlje.rs