Share
5 faza bliskosti: Koliko ste opušteni u krevetu s partnerom?

5 faza bliskosti: Koliko ste opušteni u krevetu s partnerom?

Da li je prošlo vreme prilagođavanja ili vam je potrebno još vremena?

seks b1

Kada započinjete novu ljubavnu vezu, nije moguće odmah da budete u potpunosti opušteni u krevetu. Nekim parovima trebaju meseci, pa čak i godine upoznavanja. Osim poverenja u intimnim trenucima, važno je da se s tom osobom možete potpuno opustiti i biti „svoji“, da ne morate ništa da glumite, da možete da pokažete sve svoje emocije, smejete se i plačete.

Jednom kada to postignete, seks će zaista biti najbolji mogući. Evo, šta morate da postignete…

1. Nemate problema u izražavanju svojih želja pre, za vreme i nakon odnosa

Kada nestane stid i nemogućnost da kažete partneru šta želite i na koji način želite nešto za vreme seksa. Ova stavka zahteva izuzetno poverenje i opuštenost.

2. Ništa bez želje i entuzijazma

Već znate kako partner „diše“, i obrnuto, i ne forsirate seksualni odnos ako partner nije „zagrejan“. Uvek postoji drugi dan. Poštujete međusobne želje.

3. Otvoreni ste jedno prema drugome

Želite da isprobate nove stvari u krevetu? To onda i kažete partneru, bilo da se radi o fantazijama, pozama, tehnikama, igračkama…

4. Iskreno se smejete „greškama“ i slučajnim neprijatnostima

Ovo je možda najvažnija stvar na listi. Za vreme intimnih trenutaka mogu se dogoditi razne neprijatnosti, ali od toga ne pravite dramu, nego se tome još dobro nasmejete.

5. Golo telo je za pokazivanje

Kada ste goli ne razmišljate o svojim nesavršenostima, nego se prepuštate trenutku i užitku. Ne skrivate se u mraku, ne zavlačite ispod pokrivača, ne skrivate pod odećom… Za to je potrebno ne samo samopouzdanje osobe, nego i osećaj poverenja da partner ne gleda vaše nesavršenosti i da mu one nisu uopšte bitne…

 

Izvor: Lepotaizdravlje.rs