Share
Komad ‘Treći svetski rat’ pretpremijerno u Pozorištu lutaka

Komad ‘Treći svetski rat’ pretpremijerno u Pozorištu lutaka

Ljubomoru, kao glavni motiv u predstavi „Treći svetski rat“, prikazaće mladi diplomirani glumci. Pretpremijera predstave održaće se 2. jula u 19h u Pozorištu lutaka u Nišu, dok je premijera zakazana za 4. jul, ali u Beogradu.

Predstava Treci Svetski rat u Nisu

Komad „Treći svetski rat“ prati sedam potpuno različitih likova, od Borisa, nesigurnog biznismena, preko etnomuzikološkinje bez zaposlenja Marije, do policajca koji je nesrećno zaljubljen u jednog momka.

Kada smo mi glumci odlučivali koji bismo tekst radili, došli smo do zaključka da bi ovaj bio najbolji jer obrađuje jednu od večitih tema – ljubomoru, ali kroz neke potpuno neočekivane situacije.“ – kaže Uroš Milojević, jedan od glumaca u predstavi.

Predstava Treci Svetski rat u Nisu 03

Scenu će deliti glumci: Ivana Pavlović, Uroš Milojević, Milivoje Stanimirović, Svetlana Milenković, Kristina Tomić, Stefan Mladenović, Toma Bibić, Bratislava Milić, Maja Jovanović.

Ideja da mi glumci sa različitih strana radimo zajedno nastala je u zaista kratkom roku. Želeli smo da pokrenemo neku novu priču, našli smo tekst, dobili autorska prava i krenuli da radimo.“ – dodaje Uroš za City radio.

Tekstopisac komada „Treći svetski rat“ je Ivan Lalić, ovom prilikom u režiji Dejana Gocića, glumca Pozorišta lutaka. Glumačka ekipa planira da nastavi izvođenje predstave u Nišu.

Predstava Treci Svetski rat u Nisu 01

Od septembra bi trebalo da se nađemo i na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu, tako da svako ko ne bude imao prilike da dođe na premijeru, moći će da nas gleda od septembra.“ – ističe Svetlana Milenković, takođe glumica u predstavi.

Svetlana Milenkovic glumica

Pretpremijera će se održati 2. jula u 19h u Pozorištu lutaka u Nišu, a premijera 4. jula u Beogradu, a glumci pozivaju publiku da se lepo nasmeju i uživaju u ovom komadu pisanom po tekstu starom 20 godina. Cena karte je 300 dinara.

Predstava Treci Svetski rat u Nisu 02

 

Autor: Katarina Velkov

Foto: Bojan Kontrec

Izvor: City radio