Share
Počelo snimanje filma ‘Voda’ o pukovniku Rajevskom

Počelo snimanje filma ‘Voda’ o pukovniku Rajevskom

U sredu, 29. juna, u prostorijama Zavičajnog muzeja u Aleksincu počelo je snimanje igrano-dokumentarnog filma „Voda“ povodom obeležavanja 140. godišnjice od pogibije pukovnika Rajevskog u Gornjem Adrovcu.

Film Voda

Režiju potpisuje Goran Erčević, a u glavnim ulogama naći će se Vojin Ćetković, Branislav Trifunović, Dejan Tončić, Toma Trufunović i ostali.

Narator teksta biće Milenko Pavlov, a neke od uloga biće poverene i glumacima Aleksinačkog amaterskog pozorišta, koje je koproducent filma.

Film Voda

Scene u Aleksincu biće snimljene u prostoru Zavičajnog muzeja i na terenu u okolini Aleksinca. Lokacije su već izabrane i markirane.

Milos Paovic

Kasnije će snimanje biti nastavljeno u manastiru u Đunisu, u Gornjem Adrovcu, Kotoru i okolini Kruševca, kaže upravnik pozorišta Miloš Paović.

Film Voda

Producent filma „Voda“ je kuća „Laki prodakšn“ iz Aleksandrovca, a jedan od donatora i finansijera ovog ostvarenja je i Opština Aleksinac.

Film voda

Premijera filma se očekuje početkom septembra u aleksinačkom Centru za kulturu i umetnost, a povodom obeležavanja godišnjice Boja na Gornjem Adrovcu.

 

Autor: Media Press