Share
Počinje prvi festival elektronske i rok muzike ‘Pozitiv Fest’ u niškoj Tvrđavi

Počinje prvi festival elektronske i rok muzike ‘Pozitiv Fest’ u niškoj Tvrđavi

Prvi festival elektronske i rok muzike ‘Pozitiv Fest’ biće održan od 15 do 17. jula u Nišu – na platou i u rovovima Niške tvrđave. Resistance stage, odnosno glavna bina, nalaziće se na platou Niške tvrđave, dok će Moto stage, organizovan u saradnji sa Moto klubom Veterani 63. padobranske, biti u rovovima. Posetioci festivala će, osim elektronske muzike na glavnoj bini, imati priliku da na Moto Stage-u, koji će biti besplatan, čuju cover bendove.

Pozitiv fest binaSve spremno za “Pozitiv Fest”u Tvrđavi

Na današnjoj konferenciji za novinare organizatori su istakli da se ovakav dvodnevni festival prvi put organizuje u Nišu i da posetioce očekuje dobar provod u Tvrđavi.

Organizacija PozitivNI najavila je novi niški festival elektronske i rok muzike – Pozitiv Fest, koji će u dva dana na dva stejdža okupiti vrhunske dj-e, poznate širom sveta, ali i domaće muzičare koji će svirati rok, i pokušati da svim gostima festivala prenesu pozitivnu energiju!

Jelena i SebaJelena Rudić i Sebastijan Krstić, organizatori prvog “Pozitiv Festa” u Nišu

Na konferenciji su govorili Sebastijan Krstić, organizator festivala, Milkan Đerković, program manadžer Resistance Stage-a, i Igor Janković iz Moto kluba Veterani 63. padobranske, uz čiju saradnju se održava moto skup.

Sebastijan KrsticSebastijan Krstić, organizator festivala “Pozitiv”

Sebastijan Krstić je istakao: “Za festival je sve spremno, i posetioce pored najavljenih dešavanja očekuju još mnoga iznenađenja. Interesovanje je odlično.Sam odabir izvođača garantuje dobru zabavu, i za sada su kritike vezane za program festivala pozitivne. Ideja organizacije PozitivNi, koja stoji iza ovog festivala, bila je da svom gradu pružimo nešto novo, nesvakidašnje i prepoznatljivo, i nadamo se da ćemo u tome uspeti, i da će Niš dobiti još jedan brend.”

Milkan DjerkovicMilkan Đerković, program menadžer festivala

Milkan Đerković, program menadžer festivala naveo je: “Prvi Pozitiv Fest može da se pohvali zaista sjajnim artistima. Naime, nijedan regionalni festival nije imao ovakav prvi line-up. Naša zamisao je da svetska imena dovedemo u Niš, ali i da Niš pokažemo svetu kroz jednu pozitivnu sliku. 15. jula na Resistance Stage-u nastupaju DBDZ, Alternativa i Ranchatek, a kao hedlajnere imamo Coyua iz Španije i Paula Ritcha iz Francuske. Drugo festivalsko veče, subota 16. jul, rezervisano je za Rescobara,
El Jazzyra DJ SET, Igora Krsmanovića i Dos Padres, dok su hedlajneri Ruben Mandolini iz Italije i Gramophonedzie, DJ iz Beograda, kome se posebno zahvaljujemo na saradnji i svesrdnoj pomoći.”

MotoIgor Janković, predsednik Moto kluba Veterani 63. padobranske

Igor Janković, predsednik Moto kluba Veterani 63. padobranske podsetio je da se u Nišu moto skup nije održao punih sedam godina, i dodao:“Na moto skupu biće iz Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske, Rumunije, Bugarske i Makedonije. Dakle, biće motorista iz zemlje i regiona, ali je slobodan ulaz, i poželjno je da što više građana dođu na Moto Stage i da se druži sa nama. Ja se nadam da je sada pravo vreme da našem gradu vratimo staru slavu, jer smatram da je velika sramota da drugi grad u Srbiji nema svoj moto skup.”

Podsećamo, festival elektronske i rok muzike Pozitiv Fest počinje sutra, odnosno biće održan od 15. do 17. jula na platou i u rovovima Niške tvrđave. Osim elektronske muzike, u kojoj će posetioci festivala moći da uživaju na glavnoj bini, koja će biti locirana na platou Tvrđave, u rovovima se nalazi i Moto Stage, gde će se održati moto skup i gde će nastupiti regionalni cover bendovi. Ulaz na Moto Stage je besplatan, dok karta za obe večeri festivala, odnosno za Resistance Stage iznosi 600 dinara. Na dan festivala cena karte će biti 200 dinara skuplja, odnosno koštaće 800 dinara. Karte su dostupne u knjižarama Hijeroglif, u Retro Baru, kafiću Kaldrma i na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

CoyuDJ Coyu

U petak 15. jula ploče će zavrteti Coyu, jedan od najtalentovanijih DJ-eva evropske muzičke scene i osnivač čuvene izdavačke kuće “Suara music“. Iza pseudonima Coyu stoji DJ i producent Ivan Ramos, poreklom iz Barselone. Njegova izdavačka kuća “Suara music” planetarni uspeh postiže zauzimanjem prvog mesta na Beatportu i Resident Advisoru. Coyu kao DJ kombinuje više različitih stilova, u zavisnosti od raspoloženja – tehno, tech house, deep house… Kako sam ističe, nikada ne zna šta će puštati, što zvuči pomalo rizično, ali za njega je svaka noć novi izazov. U svetu muzike Coyu je izuzetno cenjen zbog njegovih producentskih sposobnosti. Naime, uspeh koji je postigao njegov remiks klasika Fat Boy Slima “Right Here Right Now“ bio je izuzetan, dok je remiks X-Press 2 “Muzik Xpress” nadmašio sva očekivanja, što je Coyu svrstalo među najbolje svetske producente.

Paul-Ritch-02DJ Paul Ritch

Produkcija i performansi Pola Riča karakteristični su po moćnom i harmoničnom tehnu sa primesom čiste emotivne duše, što je njegov autentični pečat koji mu je doneo popularnost na planetarnom nivou. Pol Rič je nastupao na četiri kontinenta, uključujući klubove kao što su Amnesia i Space na Ibici, Pacha u Barseloni i na Ibici, Fabric i Egg Club u Londonu, Cocoon Club u Frankfurtu, Goa u Rimu i Madridu, Rex Club u Parizu… Sada nam svetsku zabavu donosi u Niš!

Pozitiv Fest Nis 01

Line-up:Petak 15.07.

Resistance stage (main stage) // 20:00 – 06:00 // Plato Niške tvrđave

DBDZ

Alternativa

Coyu

Paul Ritch

Ranchatek

 

Moto Stage // Rovovi Niške tvrđave // Moto skup i rock cover bands // U saradnji sa Moto klubom Veterani 63. padobranske // ulaz slobodan // 20:00 – 03:00 //

By Heart Band

Revolution

Penthouse Band

Pop Herc Karo

 

Line-up: Subota 16.07.

Resistance stage (main stage) // 20:00 – 06:00 // Plato Niške tvrđave

Rescobar

El Jazzyra DJ SET

Igor Krsmanovic

Ruben Mandolini

Gramophonedzie

Dos Padres

 

Moto Stage // Rovovi Niške tvrđave // Moto skup i rock cover bands // U saradnji sa Moto klubom Veterani 63. padobranske // ulaz slobodan // 20:00 – 03:00 //

Free Fall

New Deal

Offload

 

Video:

 

Autor: Media Press

Snimio: Saša Ćosić

Foto: Media Press