Share
Kazna za nepropisno parkiranje u Nišu ubuduće 3.333 dinara

Kazna za nepropisno parkiranje u Nišu ubuduće 3.333 dinara

Veće grada Niša usvojilo je danas odluku da kazna za nepropisno parkiranje iznosi 3.333 dinara i da bude ista za sva vozila, bez obzira na njihovu težinu.

Parking servis NisJKP Parking servis Niš; Foto: MediaPress.rs

Kazna za nepropisno parkiranje do sada je iznosila između 2.083 i 18.984 dinara, a vozila su u zavisnosti od težine bila podeljena u 12 kategorija, prenosi Beta.

Načelnik Uprave za komunalnu delatnost, energetiku i saobraćaj Miodrag Brešković pojasnio je da će vozači plaćati kaznu od 3.333 dinara ukoliko „Parking servis“ započne „proces uklanjanja vozila“.

„Onog trenutka kada „pauk“ podigne vozilo centimetar iznad zemlje računa se da je vozilo uklonjeno za javne površine i vozači onda plaćaju višu kaznu“, istakao je Brešković.

On je rekao da kazna za uklanjanje vozila sa javnih površina neće biti promenjena i naplaćivaće se u zavisnosti od težine vozila.

Brešković je istakao da će postavljanje takozvanih „lisica“ na automobile koji su nepropisno parkirani, a čiji vlasnici ne mogu da budu ustanovljeni putem elektronske provere, ubuduće takođe plaćati kaznu od 3.333 dinara.

Prema njegovim rečima postavljanje „lisica“ do sada je koštalo vozače između 1.666 dinara i 12.500 dinara.

Kazna koju „Parking servis“ naplaćuje vozačima čija vozila „pauk“ odnese na depo od januara 2015. godine iznose između 5.000 dinara i 45.562 dinara. Odlukom Gradskog veća vlasnici vozila moći će ubuduće da kupuju i polugodišnje karte za parkiranje, pored dnevnih i godišnjih karata.

 

Izvori: Novosti.rs, Niskevesti.info