Share
Yu grupa slavi 45 godina čistog rock n’ rolla koncertom u Nišu 2. septembra

Yu grupa slavi 45 godina čistog rock n’ rolla koncertom u Nišu 2. septembra

Nakon spektakularnih koncerata u beogradskoj Hali sportova (pred više od 5000 ljudi) i novosadskom ”Spensu” (pred oko 3000 ljudi),  legendarna Yu grupa će svoj veliki jubilej proslaviti i sa niškom publikom koncertom pod nazivom “45 godina čistog rock n’ rolla”. Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) u petak 2. septembra sa početkom od 21 čas.

YU GRUPA U NIŠU

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rock n’ roll scene će ovom prilikom promovisati i svoj novi album “Evo stojim tu” koji je nakon desetogodišnje pauze aprila meseca objavljen za PGP RTS. Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Yu Grupa će pred niškom publikom naravno odsvirati i sve svoje hitove, kao što su: „Crni leptir”, “Dunave”, “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Pustinja”,”Od zlata jabuka“, “Mornar”, “Dunavom šibaju vetrovi”, “Odlazim”, “Kome se raduješ”, “Blok” i druge.

“Izuzetno nam je drago da ćemo u slavljeničkoj godini, u kojoj obeležavamo veliki jubilej (45 godina postojanja YU Grupe), održati koncert pred niškom publikom u Banovini, koji će nositi naziv ”45 GODINA ČISTOG ROCK ‘N’ ROLLA”. Za Niš nas vezuju sjajna sećanja i divne uspomene, nadamo se da će to biti još jedan od onih koncerata koji se pamti. Nišlije dođite 2. septembra na porciju ”ČISTOG ROCK ‘N’ ROLLA”, poručuju Dragi, Žika, Petar Jelić i Igor Malešević.

Yu-grupa 45 godina

YU grupu su 29. novembra 1970. godine osnovala braća Dragi (gitarista) i Žika Jelić (basista), a ime za bend odabrala je publika na njihovom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga istog datuma zahvaljujuću disk džokeju, Zoranu Modliju,koji je pozvao publiku da predloži ime. Prvom pesmom i singlom “Nona” čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri  smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rock muzici. Od tada do danas bend je objavio 12 studijskih albuma, 10 singlova i jedan živi album.

Februara mesesca ove godine, Dragom i Žiki dodeljen je Sretenjski orden, koji se povodom Dana državnosti Republike Srbije ukazom predsednika Srbije dodeljuje pojedincima i institucijama za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblastima javnih, privrednih, kulturnih, prosvetnih, humanih i sportskih delatnosti.

yu grupa mp 01

Ulaznice se mogu kupiti u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje) i turističkoj agenciji Big Star (Cara Dušana 65). Prodaju po redovnoj, pretprodajnoj ceni od 800 dinara, dok će na dan koncerta će koštati 1000 dinara.

Za pesme sa novog albuma, YU grupa je do sada snimila 3 spota:

 

Autor: Media Press