Share
Pozorište lutaka otvara sezonu premijerom predstave ‘More mašte’

Pozorište lutaka otvara sezonu premijerom predstave ‘More mašte’

Pozorište lutaka počinje pozorišnu sezonu u ponedeljak, 5. septembra, u 20 časova, izvođenjem premijerne predstave „More mašte“.

_MG_4761

Reč je o novoj formi lutkarskog teatra, muzičkom spektaklu sa improvizovanim lutkama, koji su osmislili profesor Bonjo Lungov i docent doktor Konstantin Karakostov. Kroz smeli, uzbudljiv eksperiment koji objedinjuje klasičnu muziku i folklor, govori o vanvremenskim temama kao što su ljubav, rat, snovi… Lutke stvara desetoro glumaca svojim telima tokom izvođenja i kako ističe reditelj, vrlo su zahtevne i teške, jer traže maksimalnu fizičku i psihičku spremnost glumaca.

_MG_4594

Kako se često kaže u svetu pozorišnih stvaralaca, predstava je namenjena uzrastu od 7 do 77 godina.

_MG_6795

Scenario, režija, improvizovane lutke: Bonjo Lungov
Priprema scenskog materijala, rekvizita, lutaka, izbor i obrada muzike, scenski pokret i koreografija: Konstantin Karakostov
Kostimi: Ivana Savić
Lektor: Nataša Ilić
Plakat i programska knjižica: Davorin Dinić
Fotografije: Petra Jocić

_MG2_5183

Igraju: Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Mladen Milojković, Tatjana Milenković, Srđan Miljković, Stefan Mladenović, Aleksandra Pavlović, Biljana Radenković, Nataša Ristić, Marija Cvetković

Autorski tim Bonjo Lungov i Konstantin Karakostov je pre osam godina u Pozorištu lutaka postavio predstavu „Mogli“, koja je i danas na redovnom repertoaru. To je bila diplomska predstava šestoro glumaca koji su bili u klasi profesora Lungova na Bugarskoj nacionalnoj akademiji za flimsku i pozorišnu umetnost, na odseku za lutkarstvo.

_MG2_3846

Ponedeljak, 5. septembar, 20.00, pemijera
Četvrtak, 8. septembar, 18.00, prva repriza
Nedelja, 11. septembar, 11.30, druga repriza

Predstava „More mašte“ otpočinje svoj festivalski život već u oktobru, učešćem na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci, a Pozorište lutaka će sa njom učestvovati i na ovogodišnjim Susretima profseionlanih pozorišta lutaka Srbije koji se krajem novembra održavaju u Beogradu.

_MG2_6759

 

Autor: Media Press