Share
Zagrljaj govori sve o vezi: Možda se volite, a možda ste na pragu raskida!

Zagrljaj govori sve o vezi: Možda se volite, a možda ste na pragu raskida!

Obratite pažnju kako se grlite s partnerom i to će vam otkriti mnogo toga, možda i više nego što želite priznati, jer upravo zagrljaj otkriva dubinu i karakter ljubavne veze.

zagrljaj

Obratite pažnju kako se grlite s partnerom i to će vam otkriti mnogo toga, možda i više nego što želite priznati, jer upravo zagrljaj otkriva dubinu i karakter ljubavne veze.

Svi znamo koliko je fizički kontakt ljudima važan, a sklonost tome pokazujemo čim se rodimo. Najprije je to kontakt sa majkom, ocem, prijateljima, a na kraju sa ljubavnim partnerom, vlastitom decom, unucima.

Istraživanje psihologinje Karen Greven pokazalo je kako zagrljaj smanjuje broj otkucaja srca i snižava krvni pritisak ako smo pod stresom, uzrujani, depresivni itd. Postoji mnogo različitih vrsti zagrljaja, a ako se radi o ljubavnoj vezi, stručnjaci su izdvojili ovih 11 vrsta, svaka otkriva puno toga o vezi.

1. Zaštitnički

Ovakav način grljenja pokazuje da je partneru važan osećaj sigurnosti u vezi. Partner koji stoji sa leđa i grli preuzima ulogu zaštitnika, a ako se radi o muškarcu, on time pokazuje kako želi biti utočište ženi koju grli. Veza u kojoj su učestali ovakvi zagrljaji pokazuje da partneri brinu jedno o drugom i imaju veliku količinu poverenja.

Foto: Littlethings.com

2. Sa rukama na leđima

Partneri trljaju dlanovima leđa jedno drugom dok se grle i time pokazuju koliko im je stalo, da su potpora jedno drugome i uteha. Veza s pretežno ovakvim zagrljajima je otvorena, ali i ranjiva jer se leđa smatraju vrlo ranjivim delom tela.

Foto: Littlethings.com

3. Tapkanje po leđima

Tapkanje partnera po leđima tokom zagrljaja ukazuje na prijateljstvo i osećaj prijatnosti, ali u takvoj vezi nemapreviše intimnosti, bliskosti ili romantike. Partner koji to radi drugoga smatra prijatnim društvom, ali više prijateljem ili čak, na neki način, rođakom, nego ljubavnikom. Možda ni on sam toga nije svestan.

Foto: Littlethings.com

4. Spori ples

Tu se radi o vrlo romantičnoj vezi, a grljenje liči laganom, ljubavnom plesu. Jedan partner stavlja drugome ruke oko vrata, a drugi njemu oko struka. Lica su im vrlo blizu. Ovakvi zagrljaji učestaliji su kod mladih parova koji su na početku veze, ali ako postoje i nakon više godina zajedništva, to znači da je romantika među partnerima i dalje na visokom nivou.

Foto: Littlethings.com

5. Zagrljaj postrance

Parovi koji se ovako grle su partneri u svemu i potpora jedno drugome, ali udaljili su se od romantike i postali jakodobri prijatelji. Oni su čvrsto povezani i psihički i fizički, i velika su podrška jedno drugome te im je jako stalo da partner bude srećan i nasmejan.

Foto: Littlethings.com

6. Petlja

To je vrlo čvrst zagrljaj koji čak ponekad i zaboli, a pokazuje strah od gubitka partnera, odnosno napuštanja. Par je u ovakvom zagrljaju isprepleten rukama, a međusobno stiskanje ponekad ostavlja bez daha, bukvalno. U ovakvoj vezi vlada duboka i iskrena odanost, a partneri ne vole da budu razdvojeni.

Foto: Littlethings.com

7. Leteći

Ovakva veza pršti strašću i požudom. Jedan partner nogama grli drugoga dok sedi ili dok ga drugi drži u vazduhu. Dubina osećaja u vezi ovde nije toliko bitna koliko konstantna fizička žudnja jednoga za drugim, odnosno stalna želja za seksom. Partneri u ovakvoj vezi jednostavno ne mogu odoleti i skočiti jedan na drugoga čim se ugledaju, ali to ne mora značiti da će veza potrajati.

Foto: Littlethings.com

8. Londonski most

Partneri koji se ovako grle možda ni ne bio trebali biti zajedno jer pokazuju želju za što većom distancom jedno od drugoga. Oni se tokom zagrljaja približe gornjim delom tela, ali noge su im udaljene koliko god je moguće. Njihova veza je površna i puna neslaganja, ali najdublje emocije koje osećaju otprilike su jednake onima koje ljudi inače osećaju prema poznanicima.

Foto: Littlethings.com

9. Sa pogledom u oči

Njihove duše su jednostavno povezane. Oni se grle i istovremeno gledaju u oči, kao da prodiru jedno drugome duboko u dušu. Razumeju se, a osećaji su duboki i iskreni. Veza u kojoj se partneri ovako grle je prepuna duboke ljubavi i jake povezanosti, kakva bi prava veza i trebala biti.

Foto: Littlethings.com

10. Krpena lutka

Tu se radi o jednosmernoj vezi u kojoj je jednom partneru (onome koji grli) stalo do veza, a drugome (kome ruke vise kao krpenoj lutki) baš i nije. Tu se radi o dubokoj neravnoteži u vezi, odnosno neravnoteži među partnerima. Ovakva veza nije srećna niti će takvom biti u budućnosti. Mučenje je za oboje i bolje je raskinuti na vreme, i tako dati šansu jedno drugome za pronalaženjem prave ljubavi.

Foto: Littlethings.com

11. Džepar

Veza u kojoj jedan partner ili oba drže ruke u džepovima drugog pokazuje da su jednostavni i opušteni. Ugodno im je zajedno i ne moraju se previše truditi kako bi veza potrajala. Oni uživaju jedno u drugome i ako ništa ne govore već vlada tišina jer znaju kako su pronašli svoju ljubav. Oni su savršeni jedno za drugo.

Foto: Littlethings.com

Izvor: Zenskikutak.rs