Share
Počinje Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu

Počinje Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu

Jubilarni, 5. pozorišni festival prvoizvedenih predstava – PIP 2016 biće održan od 22. do 27. novembra u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu.

100_4980Miljana Nenadov, Narodno pozorište Niš i Miloš Paović iz Centra za kulturu i umetnost iz Aleksinca; Foto: MediaPress.rs

“Selekcija predstava za 5. Festival je brilijantno odrađena i sve su favoriti za nagrade. Pored proverenih pisaca, učestvovaće i novi, mladi pisci, a interesovanje za ovogodišnji festival veće je nego ranijih godina”, izjavio je stručni saradnik Centra za kulturu i umetnost iz Aleksinca Miloš Paović.

100_4977Miloš Paović iz Centra za kulturu i umetnost iz Aleksinca; Foto: MediaPress.rs

U takmičarskom delu učestvuju: Zvezdara teatar, Beogradsko dramsko pozorište, Šabačko pozorište, niško Narodno pozorište i Kruševačko pozorište.

„Čast nam je da se nađemo u takmičarskoj selekciji na ovakvom festivalu. Odigraćemo predstavu Gde je nestao Harms koja je osvojila specijalnu nagradu na festivalu Joakim Vujić, najavila je Miljana Nenadov iz niškog Narodnog pozorišta.

miljana-nenadovMiljana Nenadov, Narodno pozorište Niš; Foto: MediaPress.rs

Predstavom Julije Cezar koju će odigrati glumci Narodnog pozorišta iz Sombora festival će zvanično biti zatvoren.

Komplet karata može se kupiti po ceni od 1.000, 1.500 i 2.000 dinara, a pojedinačne karte koštaju 150, 200 i 300 dinara.

 

Izvor: Mediareform.rs