Share

Pozorišna predstava ‘Primadone’ u niškoj ‘Kupini’

Tragikomičnu priču o moralnim i društvenim vrednostima, moći pozorišta da promeni misli i savest publike, o primitivizmu i dva različita karaktera, niška publika će moći da pogleda u petak 2. decembra od 20 sati u sali kultrunog centra „Kupina“.

primadone-u-nisu

“Primadone” je pozorišna predstava, inspirisana dramskim delom “El cerco de Leningrado” (Opsada Lenjingrada) savremenog španskog pisca Sinestere, koji je Mensur dramaturški adaptirao i obradio u kojoj uloge tumače legendarne glumice srpskog glumišta, Tanja Bošković i Rada Đuričin. Likovi koje tumače su u stvari likovi dve žene, dve glumice, dve primadone. One žive u napuštenom pozorištu sa nadom da će ga sačuvati od rušenja. Kroz život su volele istog čoveka, direktora, glavnog glumca i reditelja tog pozorišta. Jedna mu je bila supruga, a druga ljubavnica. Rada Đuričin kao udovica Dara i Tanja Bošković kao ljubavnica Milena, umesto antagonizma dve žene pokazuju da imaju isti odnos, pre svega na osnovu njihovog prividnog međusobnog rivalstva, ali i ljubavi prema pozorištu i glumačkom pozivu. One zajedno grade ovu, u isto vreme duhovitu i tragikomičnu priču o starom sentimentalnom rivalstvu, o ljubavi, o promeni i o pobedi.

Značajan segment predstave su pesme koje izvode ove dve istaknute glumice, za koje je origanalnu muziku napravio i napisao Aleksandar Sanja Ilić, a tekstove prilagodio i predstavu režirao sam Irfan Mensur.

predstava-primadone-u-nisu

Karte za nišku premijeru predstave “Primadone”, mogu da se kupe na biletarnici kultrunog centra “Kupina” u Balkanskoj ulici broj 2, po ceni od 700 dinara.

 

Video:

 

Autor: Media Press