Share
Odmeravanje: Muškarci obraćaju pažnju na ove stvari

Odmeravanje: Muškarci obraćaju pažnju na ove stvari

Evo svežih informacija koje smo sastavili za vas uz pomoć muškarca.

ljubav-detalji

Kada vas muškarac prvi put pogleda u oči i pruži vam ruku, dešavaju se mnoge sitnice na koje on obraća pažnju. Mada, nekada ni ne morate ostvariti fizički kontakt sa njim, možda ćete klimnuti glavom jedno drugom sa male distance ili svega mahnuti jedno drugom.

Bez obzira na to kakvi su uslovi upoznavanja, to je ključni momenat koji će odrediti način na koji vas on vidi. Dosta malih stvari se dešava na mnogo različitih načina, koje on svesno ili nesvesno primećuje.

“Čak iako mi muškarci nismo ni svesni nekih sitnica, one i dalje oblikuju naše mišljenje o ženama,’’ kaže intervjuisani muškarac. U produžetku ćete videti neke od neverovatnih stvari koje utiču na sticanje mišljenja o nama ženama.

1. Kontakt očima

Kontakt očima je najvažnija stvar. Ako upoznate muškarca i iz nekog razloga ga ne pogledate u oči, on će imati utisak da vas nikada nije ni upoznao, što je na neki način i tačno. Ako ga ne pogledate u oči, on će imati utisak da nije ni dobio šansu da vam privuče pažnju i postoji velika šansa da se neće ni truditi u budućnosti da to postigne, osim ako ne načini neki očigledan potez što je, iskreno, malo verovatno.

Jednom kada ostvarite kontakt očima, verujte svom instinktu. Vi od svih ljudi možete reći da li mu se dopadate ili ne. Da li će se duboko zagledati u vaše oči ili će samo baciti pogled u prolazu govori mnogo. Ako smatra da ste zaista lepi, postoji mogućnost da će vas ignorisati kako bi vam zagolicao maštu. To ukazuje da igra neku vrstu igre.

Ignorisanje znači ili da nije nimalo zainteresovan, ili da je ekstremno zainteresovan. Ako je to slučaj, verujte da koristi samo snagu volje da ne gleda u vas.

Imajte na umu da većina muškaraca smatra da je pokazivanje previše interesa na početku upoznavanja nekoga izuzetno neprivlačno.

2. Vaše lice

Muškarci primećuju stvari kao što je oblik usana, boja očiju; u suštini, osnovne karakteristike ženskog lica. Oni i nisu baš opsednuti da pronađu jednu specifičnu stvar na ženskom licu. Verovatno je da nikada nećete čuti muškarca kako nešto na vašem licu izdvaja kao posebno. To ide u sklopu sa nesvesnim opažanjem.

3. Vaš glas

Ne samo zvuk vašeg glasa, već i intonaciju koju ste koristili kada se prvi put rekli ’’Zdravo’’ ili nešto slično. Oni će definitivno zapamtiti način na koji ste se postavili prema njemu pri upoznavanju, kao i ono što ste sledeće rekli. Čak i ako kažete samo ’’Ćao’’, taj zvuk će ostati u njihovoj memoriji i pomoći im da formiraju mišljenje o vama, dok ne dobiju priliku da ponovo pričaju sa vama.

4. Govor tela

Muškarci definitivno obraćaju pažnju na to kako i da li ste uopšte doterani, kako se igrate svojom kosom, ili bilo šta slično. Oni primećuju koliko se prijatno osećate u njihovom prisustvu. Zapravo, traže indikator interesa, bilo šta što će im dati do znanja da želite da razgovarate sa njima.

5. Dodir vaše ruke

Skoro svaki muškarac obraća pažnju na način na koji mu stežete ruku, način na koji se vi osećate kada je vaša ruka u njegovim, kao i teksturu vaše kože. Ali najvažnija stvar koju posmatraju dok primećuju sve ostale stvari je iskrenost prilikom kontakta očima.

’’Iako je činjenica da ne razmišljaju svi muškarci isto, čini se da stičemo utiske na osnovu sličnih stvari, posebno kod onih za koje smo zainteresovani. Ali najvažnije, tražimo znak da je i žena zainteresovana za nas koliko i mi za nju. Broj jedan među znacima je definitivno kontakt očima,’’ kažu muškarci.

 

Izvor: Dnevno.rs