Share
Seksom protiv depresije

Seksom protiv depresije

Da dobar seks može da vas dovede u super raspoloženje nije nikakva tajna, kao što nije tajna ni da, ako ste neraspoloženi, ljuti ili deprimirani, seks može da vas smiri i da vam znatno popravi raspoloženje. Kako i ne bi, kada je to nešto u čemu uživate? Kada se u vama luči koktel hormona koji vam smanjuju nervozu i bolove i prilično vam „podižu“ raspoloženje, kako se ne biste osećali bolje nakon seksa? Međutim, to nije sve – postoje i neki detalji u vezi sa seksom bez zaštite.

seksom-protiv-depresije

Da ne bude zabune, odmah da kažemo da seks bez zaštite nikako ne preporučujemo ukoliko često menjate partnere ili ako ste s novim partnerom. To što će vam raspoloženje biti poboljšano nije dovoljno dobar razlog da rizikujete (potencijalno smrtonosnu ili s neplodnošću kao mogućim ishodom) polno prenosivu infekciju. Međutim, ako ste s partnerom već duže vreme, znate da ste oboje zdravi i verujete jedno drugom, tada je seks bez kondoma dopušten – i tada možete iskusiti dodatne povoljne efekte seksa.

Naime, sperma muškarca sadrži hormone i još neke sastojke koji deluju antidepresivno. Ovaj efekat je, očigledno, moguć samo kada se ne koristi kondom. Ipak, mada je to potvrđena činjenica, ne savetujemo da to koristite kao izgovor za nebezbedan seks – dobitak jednostavno nije vredan rizika.

Naravno, ako ne spadate u grupu s rizičnim seksualnim ponašanjem, već imate stalnog partnera (i oni koji nemaju seksualne odnose ne spadaju u grupu s rizičnim seksualnim ponašanjem, ali ne ulaze u ovu priču), nema nikakvog razloga da ne iskoristite ovu dodatnu prednost seksa bez kondoma.

Eto još jednog razloga zbog koga je duga i stabilna veza s osobom kojoj verujete najbolja moguća po vas – promiskuitet nekima može delovati zabavno, ali se njime, ako istovremeno ipak pazite na svoje zdravlje, mnogo toga propušta (a ako ne štitite svoje zdravlje, propuštate još i više). Poen više za dugu vezu i nemenjanje partnera!

 

Izvor: Krstarica.com