Share
Ove 3 promene na Facebooku verovatno niste primetili

Ove 3 promene na Facebooku verovatno niste primetili

Tri nove opcije će olakšati korišćenje popularne društvene mreže

facebook-ilustracija

Facebook je nedavno uveo nekoliko sitnih promena na dekstop sajtu koje većina korisnika sigurno nije primetila.

Naime, kada otvorite profil osobe, sa leve strane, ispod profilne slike nalazi se Intro Box, gde se nalaze osnovne informacije o tom korisniku – koje je on prethodno odobrio u podešavanjima. Nova informacija koja je ubačena, jeste ta od kada je ta osoba član Facebook zajednice, što može biti jako korisna informacija ako sumnjate da je nečiji profil lažan, piše N1.

Kozmetičke promene na Facebooku pretrpeo je i Inbox. Kada otvorite ‘see all’ ili ‘vidi sve razgovore’ na dekstop računaru ili laptopu, sada vam ovaj sajt sa desne strane izlista sve dostupne informacije o korisniku s kojim razgovarate.

Poprilično korisno, ukoliko razgovarate sa novim Facebook prijateljem, kontaktom ili slično, a ujedno možete i videti šta taj korisnik Facebooka deli sa svog profila, šta i kome lajkuje i slično. Sve ovo dostupno je i na Messenger aplikaciji za pametne telefone, uz dodatak “daily stories” u vidu fotografija, koje funkcionišu na principu Snapchata ili Instagram stories.

Treća novina odnosi se na samo logovanje. Naime, ukoliko računar delite sa nekim članom porodice ili partnerom, sada vam se na samoj početnoj stranici Facebook.com sa desne strane pojave fotografije osoba koje koriste taj računar preko kojeg se loguju na Facebook, pa više nije potrebno konstantno ukucavati mail i šifru – nego se klikom na vašu profilnu koja se pojavi možete povezati sa svojim nalogom.

 

Izvor: Telegraf.rs