Share
Veoma koristan: Evo kako orgazam poboljšava zdravlje žena

Veoma koristan: Evo kako orgazam poboljšava zdravlje žena

Zadovoljstvo koje osećate tokom seksa ima dugotrajan učinak na vaše zdravlje. Predstavljamo vam sedam dobrih razloga zašto ne treba da preskačete redovan (i dobar) seks.

redovan seks

1. Orgazam je dobar za srce

– Želite li da izbegnete srčani udar, kad god možete – priuštite sebi orgazam – tvrdi Lisa Tarner, britanski stručnja za orgazme i dodaje kako sprovedena istraživanja potvrđuju činjenice da žene koje češće uživaju u orgazmima ređe oboljevaju od srčanih bolesti, ali se i generalno osećaju bolje i zadovoljnije u svim životnim segmentima.

2. Povećava plodnost

Britanski biolozi tvrde kako su šanse za trudnoćom znatno veće ukoliko ejakulacija nastupi unutar 45 minuta od ženinog orgazma jer se tada zadržava više sperme nego kada praktikujete seks bez orgazma.

3. Rešava vas glavobolje

Ukoliko ste glavobolju koristili kao razlog za izbegavanje seksa, razmislite još jednom. Neuropsihijatar, koji je sedamdsetih otkrio G-tačku,  dokazao je i da njena stimulacija i orgazam – prag boli povećavaju za čak 107 odsto i tako umanjuju posledice glavobolje, ali i utiču na njenu pojavu.

4. Ima “anti-aging” učinak

Čini se da je Lejdi Gaga bila u pravu kada je rekla da se tajna njene lepe kože krije u – orgazmima, mnogo orgazama. Sjaj kože nakon seksa je fenomen uočljiv kod čak 75 odsto žena, a razlog je taj što dolazi do bolje prokrvljenosti i stimulacije parasimpatičkog nervnog sistema koji dodatno proširuje krvne žile i licu daje svež izgled.

5. Jača imunitet

Strahujete li od sezone prehlada i gripa, zaboravite na povećani unos vitamina C i bacite se na učinkovitije metode. Dva orgazma nedeljno povećaće nivo imunoglobulina koji se bori protiv bakterija i virusa.

6. Učinkovit antidepresiv

Tokom orgazma dolazi do pravog koktela endorfina, koji ima opijatsko delovanje na mozak, a istovremeno dolazi i do otpuštanja prolaktina koji ima veoma opuštajući efekt.

7. Stimuliše mozak

Iscrpno istraživanje pokazalo je kako se prilikom orgazma u mozgu aktivira oko 80 područja zaduženih za užitak, koji kreće od genitalija, a potom se širi kroz limbički sastav i deluje na pamćenje i emocije. Kada napokon stigne, orgazam izaziva veliku aktivaciju u hipotalamusu koji oslobađa hormon ljubavi – oksitocin.

 

Izvor: Alo.rs