Share
Za pravi vatromet u spavaćoj sobi: 10 poza koje morate da isprobate

Za pravi vatromet u spavaćoj sobi: 10 poza koje morate da isprobate

Počnite odmah!

seks sex 06

Poznato je da nas seks čini srećnijima. Prema istraživanju Univerziteta Kolorado osobe koje imaju seksualne odnose barem jednom nedeljno su 44 % srećnije od onih koji nisu seksualno aktivni. Dobar sex zahteva i malo truda, ali isplati se. Parovi koji ulažu trud u seksualni život imaju snažnije veze, navodi se u istrazivanju koje je sprovedeno na univerzitetu u Torontu.

Neka se ovih 12 poza nadje na vašoj to do listi, garantujemo da ce to biti najbolja odluka koju ste mogli da napravite. Svaki mesec neka bude rezervisan za isprobavanje nove.

Mačka poza

Zašto je sjajna? Ova verzija misionarke poze omogućiće veću stimulaciju klitorisa navodi terapeut Nikol Praus. Istraživanja pokazuju da na ovaj način žene brže dolaze do vrhunca, čak i one koje inače imaju poteškoća.

Počnite u misionarskoj pozi. Neka on izdigne svoje telo iznad vašeg. Pri prodiranju umesto pokreta gore-dole, neka se pomera napred-nazad kako bi pritisak na klitoris bio veći.

Osmansko carstvo

U ovoj pozi vi kontrolišete brzinu i dubinu, ali i njemu ostavlja mogucnost prodiranja. Osim toga obe ruke su mu potpuno slobodne, pa moze da dodiruje ostale erogene zone.

Neka on legne, tako da mu samo leđa budu potpuno oslonjena na krevet, dok su mu noge na podu. Opkoračite ga, tako da mozete telo da pomerate gore-dole. Ukoliko ima dovoljno snage neka se izdigne malo što ce mu dati mogućnost boljeg prodiranja.

Stolica poza

Ova poza garantuje intenzivno i duboko prodiranje.

Njegova leđa su naslonjena uz zid u plozaj kao da sedi na stolici. Noge treba da budu savijene gotovo pod pravim uglom, ali spojene taman toliko da vam omogući da ga opkoracite. Ruke su mu slobodne da ih moze spustiti na vaše kukove ili grudi.

Ples oko šipke

Ova poza je pomalo divlja i veoma stimulativna. Osim toga klitoris i pubična kost su u konstantnom doiru, što će kod žena izazvati neverovatan osecaj.

Pocnite sa stolica pozom, stavite svoje noge oko njega, a zatim se nagnite malo u nazad, njegove ruke su ispod vaše zadnjice, tako da moze da vas podigne i skoro se potpuno ispravi. Zatim može lagodno da vas pomera gore-dole.

Lagani ples

Ova poza je za one koji vole laganiji seks, pokreti su veoma spori, ali omogućuju dublje prodiranje i veliku dozu intimnosti i povezanosti, jer tokom nje ostvarujete kontakt očima sa partnerom, navodi Garison.

Neka on bude na leđima sa jednom nogom blago savijenom, dok je druga opružena. Opkoračite ga, pa ćete tako imati mogućnost da kontrolišete dubinu i brzinu prodiranja. Dok sedite na njemu telo pomrajte u suprotnom smeru u odnosu na stranu na koju se njegov penis prirodno krivi. To će doprineti većem užitku.

Opružena kaubojka

Ova poza je odlicna kada želite veliku stimulaciju klitorisa, a da pri tom budete blizi sa partnerom i održite kontakt očima tokom odnosa.

Umesto klasične cowgirl poze, gde žena sedi na muškarcu, ovoga puta opružite svoje telo preko njegovog.

Oralni užitak na malo drugačiji način

Ova poza pruža drugaciji užitak nego klasični oralni seks.

Savijte blago kolena dok ležite na stomaku, a jastuk je smestite ispod kukova. Na taj način zadnjica će bit izdignuta što mu omogućava da lakše dođe do vas.

Na kolena

Ovo je zanimljiva verzija klasicnog doggy stila, ali zahteva mnogo više fleksibilnosti i od muškarca, ali i od žene. Iz ove poze njemu je lakše da stimuliše klitoris dok prodire.

Spustite se na kolena, tako da lice bude bliže podu, dok je zadnjica podignuta visoko za lakši pristup. Njegove noge su između vaših. Za veću podršku neka jastuk bude ispod vašeg stomaka ili se osloni na laktove. Da bi odnos bio mnogo intenzivniji, njegove ruke bi trebalo da budu na njegovim ledjima ili kukovima, kako bi prodiranje bilo snažnije.

Uvrnuta kašika

Ova varijacija kašika poze obezbediće dublju penetraciju i veliki užitak za oboje.

Oboje lezite na stranu, a vi ste mu budi okrenute leđima, dok je jedna noga podignuta. Za vreme prodiranja rukama se držite za članak podignute noge. Za intenzivniji osećaj on moze rukama da stimuliše vaše grudi ili klitoris.

Duet

Masturbacijom najbolje upoznajemo naše telo, šta nam prija i u čemu najviše uživamo. ovo je najbolji način da pokažete partneru kako na najbolji način može da vas zadovolji navodi Ejmi, porodična i terapeutkinja za parove. Predložite partneru da zadovoljava sebe u vašem prisustvu, dok vi to isto radite.

 

Priredila: Tamara Milojković

Izvor: Cosmopolitan.rs